Menu Vind Restaurant
Home | Smulpaapje

Home | Smulpaapje

Uit eten gaan is voor iedereen een feestje, ook voor de kleinste gast.  Op Smulpaapje vind je, sinds 2012, een landelijk overzicht van restaurants die meer serveren dan het standaard kindermenu of waar een aangepaste portie van het volwassen menu mogelijk is!

Maar gevarieerd eten leer je thuis, van kleinsaf aan. Dus zijn er volop lekkere recepten, geschikt voor het hele gezin. Zodat je thuis ook sámen kunt genieten van lekker eten. Wil je meer? Dan zijn er mijn gezinskookboeken Wat eten we vandaag? (2015) en Wat lunchen we vandaag? (sept 2017).

Kinderkookrecepten: Fruitsmoothie

Kinderkookrecepten: Fruitsmoothie

Het is niet alleen een top manier om kinderen fruit te laten eten, het is ook nog eens de handigste manier om (over)rijp fruit op te maken. In dit geval gebruikten we 3 overrijpe bananen, die ik in de vriezer had gestopt. Maar het kan natuurlijk ook met niet bevroren bananen.

En variëren kan volop. Je kunt kiezen voor de combi van fruit zoals wij ‘m gebruikten. Maar kijk gerust wat er nog op de fruitschaal of in de koelkast ligt!

Lees meer »

Bananenijs met pindakaas (uit het Bananenboek)

Bananenijs met pindakaas (uit het Bananenboek)

IJs in de zomer. Of beter gezegd, altijd ijs. Heerlijk! Maar roomijs bevat een ongelofelijke lading suiker en ijs met stevia, daar krijg ik de rillingen van. Maar je kunt vanaf nu ijs maken waar géén extra suiker in zit én waar je geen ijsmachine voor nodig hebt. Ideaal toch?

Dus gauw een aantal bananen in de vriezer gooien en je maakt in no time je zelfgemaakte bananen-pindakaasijs. Ik geef je meteen een lekkere variatietip voor het serveren ervan.

Lees meer »

Het Bananenboek  van Kim Waninge (review)

Het Bananenboek van Kim Waninge (review)

Uitgever Loopvis heeft er inmiddels bijna patent op, mono kookboeken. Eén thema, zoals Pindakaas, Havermout of in dit geval bananen, en daarom heen een super tof en gevarieerd kookboek.

Het Bananenboek van Kim Waninge – zij schreef eerder samen Gezondigen – heeft recepten die allemaal banaan bevatten. Dat kan saai worden, want hoeveel kun je met banaan doen?, maar het wordt het niet. En er is meer mee mogelijk dan je denkt!

Lees meer »

Smulpaapje kidsworkshop tijdens Taste op Amsterdam 2018

Smulpaapje kidsworkshop tijdens Taste op Amsterdam 2018

Tijdens Taste of Amsterdam, zaterdag 2 en zondag 3 juni aanstaande, is er een speciale kidskeuken voor alle kleine Smulpaapjes die met hun ouders meekomen naar dit toffe foodfestival. Want in de NEFF keuken verzorg ik beide dagen een hele smakelijke workshop, speciaal voor kids.

Ter ere van de 10e editie van Taste of Amsterdam en i.s.m. sponsor NEFF is er een namelijk een eigen kidsprogramma, waarbij je niet alleen mag proeven maar ook zelf je handen uit de mouwen mag steken!

Lees meer »

Weekmenu #20

Weekmenu #20

Het gemak van een weekmenu, na de vele jaren dat ik ze al voor jullie en ook thuis maak, is inmiddels wel duidelijk. Zelfs als je niet alle gerechten maakt is het heerlijk om niet dagelijks te hoeven stressen over wat je nu weer op tafel zet.

Gewoon in één keer alle boodschappen halen en waar het kan maaltijden voorbereiden. Zo makkelijk en lekker kan het zijn. Dit is het weekmenu voor komende week. Enjoy!

Lees meer »

In de keuken met… Donal Skehan

In de keuken met… Donal Skehan

De vorige keer dat Donal Skehan in Nederland was (2016) zat ik in het buitenland. Dit keer miste ik hem bíjna wegens een surprise dagje weg met mijn lief. Maar gelukkig was er toch nog een uurtje één op één tijd met deze charmante Ierse kookboekenauteur.

En in dat uurtje kwam ik alles te weten over zijn obsessie met vissaus. Vroeg ik hem naar zijn favoriete kookseizoen en ontdekte ik dat hij een bijzonder Nederlands trekje bezit als het aankomt op boodschappen doen. Kom, we gaan de keuken in met… Donal Skehan

Lees meer »