Menu Vind Restaurant
Home | Smulpaapje

Home | Smulpaapje

Uit eten gaan is voor iedereen een feestje, ook voor de kleinste gast.  Op Smulpaapje vind je, sinds 2012, een landelijk overzicht van restaurants die meer serveren dan het standaard kindermenu of waar een aangepaste portie van het volwassen menu mogelijk is!

Maar gevarieerd eten leer je thuis, van kleinsaf aan. Dus zijn er volop lekkere recepten, geschikt voor het hele gezin. Zodat je thuis ook sámen kunt genieten van lekker eten. Wil je meer? Dan zijn er mijn gezinskookboeken Wat eten we vandaag? (2015) en Wat lunchen we vandaag? (sept 2017).

Wat lunchen vandaag? inspiratie

Wat lunchen vandaag? inspiratie

Net als ik dat in mijn boek laat zien, laat ik ook op de site met enige regelmaat zien wat er bij ons thuis in de lunchtrommel van onze dochter belandt. Niet om de loef af te steken, niet omdat we ermee willen pochen maar puur ter inspiratie.

Want leuk zo'n boek met prachtig gestylde foto's, de praktijk is minder gepolijst maar gelukkig wel minstens zo lekker en gevarieerd. Want ook ik haal met enige regelmaat recepten van mijn eigen site en/of boek!

Lees meer »

Pumpkin spice granola

Pumpkin spice granola

In Amerika weet je dat het herfst is als er overal pumkin spice in wordt gedaan. En hoewel er wel echt grenzen zijn aan waar je die smaakcombinatie in kunt waarderen kan ik je verklappen dat je van deze pumkin spice granola echt blij gaat worden.

Subtiel qua smaak, lekker knapperig en er gaat ook gewoon echte pompoen in. Oh en als bonus ruikt je huis echt heerlijk tijdens en na het bakken. Probeer maar!

Lees meer »

Mexicaanse tonijnsalade voor burrito’s of quesadilla’s

Mexicaanse tonijnsalade voor burrito’s of quesadilla’s

Vorige maand kreeg ik een pakketje toegestuurd met nieuwe Mexicaanse producten. Normaliter ben ik niet zo van de potjes, maar in deze zit niks geks en het maakte me nieuwsgierig. Het resultaat bleek vele malen lekkerder dan gedacht.

En de tortilla’s van het merk La Morena zijn oprecht de lekkerste die ik tot nu toe geproefd heb (anders dan mijn eigen verse tortilla’s natuurlijk 😉). De burrito bleek ook voor in de prima lunchtrommel de dag erna. Oh en voor de zekerheid, dit is géén gesponsord artikel!

Lees meer »

Weekmenu #43

Weekmenu #43

In alle hectiek rond Koffietijd en het feit dat het herfstvakantie is, en mijn ritme daardoor volledig aan gort is, was ik bijna vergeten dat er natuurlijk wel gewoon een weekmenu op de site moet komen. Gelukkig is het nooit heel veel moeite en blijft het leuk om te kiezen uit een archief vól aan recepten.

Wat gaan we deze week eten? Welke recepten zijn makkelijk en lekker voor het hele gezin? Ik laat het je graag weer zien in een gloednieuw Smulpaapje weekmenu!

Lees meer »

Susan Aretz in Koffietijd

Susan Aretz in Koffietijd

Er staan drie wekkers. Om 5.55u. Om 6u. En om 6.05u. Onder geen beding wil je dat je - op de dag van je tv debuut - het risico loopt dat je door een wekker heenslaapt. Wie mij een beetje kent weet echter dat ik ruím voor alle wekkers wakker ben en koffie sta te maken om 5.30u.....

Op mijn gemak rijd ik naar de studio van Koffietijd. Want daar mag ik vandaag, voor het eerst, live tijdens de uitzending koken uit mijn boek - Wat lunchen we vandaag? - en ga ik, in de tuin zo blijkt later, hartige wafels maken. Hoe tof!

Lees meer »

In de keuken met… Hidde de Brabander

In de keuken met… Hidde de Brabander

Hidde is patissier, chef bij 24 Kitchen, schreef het boek Patisserie en zijn tweede boek 'De Brabander bakt' komt over 2 weken uit. Een man die dag in, dag uit bezig is met lekker eten. Maar Hidde is ook vader van twee jonge kinderen en net als iedere ouder bezig met wat eten we vanavond? Hoe ziet zijn week er uit qua eten? Wat ligt er áltijd in de koelkast en waar kun je hem voor wakker maken?

In deze aflevering van in de Keuken met.. ontdekken we de bourgondische voorliefde van Hidde én komen we er achter waarom er wat hem betreft geen excuses zijn om niet goed samen met je kinderen te eten. Kom, we duiken de keuken in!

Lees meer »