Menu Vind Restaurant
Home | Smulpaapje

Home | Smulpaapje

Uit eten gaan is voor iedereen een feestje, ook voor de kleinste gast.  Op Smulpaapje vind je, sinds 2012, een landelijk overzicht van restaurants die meer serveren dan het standaard kindermenu of waar een aangepaste portie van het volwassen menu mogelijk is!

Maar gevarieerd eten leer je thuis, van kleinsaf aan. Dus zijn er volop lekkere recepten, geschikt voor het hele gezin. Zodat je thuis ook sámen kunt genieten van lekker eten. Wil je meer? Dan zijn er mijn gezinskookboeken Wat eten we vandaag? (2015) en Wat lunchen we vandaag? (sept 2017).

Kip met dragon en prei volgens Joris Bijdendijk

Kip met dragon en prei volgens Joris Bijdendijk

Het gerecht dat Joris Bijdendijk het vaakst in zijn leven at en dat dan ook zeker niet in zijn kookboek ‘Een keuken voor de Lage Landen’ mocht ontbreken. Het is ook het recept dat ik met jullie mag delen, nu het interview met hem ook op de site staat (de review van het boek stond al even online)

Wij aten het als zondagse lunch, en de restjes kip gingen de dag erna mee in de lunchtrommel van ons dame. Smullen was het!

Lees meer »

De lekkerste Kerststol

De lekkerste Kerststol

Het staat al jaren op mijn ‘dit wil ik zelf met kerst maken’ lijstje, een echte kerststol. Gek eigenlijk dat ik altijd dacht dat het een hels karwei was, de werkelijkheid bleek zo veel simpeler. Met een ‘fool proof’ basisrecept van Cees Holtkamp ging ik aan de slag.

Ik veranderde een aantal dingen aan de vulling qua kruiden en verving de rum in het recept. Het resultaat zijn twee fantastische kerstbroden, die je liefst natuurlijk meteen kerstochtend opeet. Maar die je ook heel prima vooruit kunt maken. Kom we gaan aan de slag!

Lees meer »

Stoofpeertjes tarte tatin

Stoofpeertjes tarte tatin

Combineer het lekkerste van stoofpeertjes en knapperig deeg in één (na)gerecht met deze stoofpeertjes tarte tatin. Kies voor je eigen stoofpeertjes recept of gebruik mijn nieuwste versie van dit heerlijk winterse gerecht (suiker- en alcoholvrij).

Bereid alle onderdelen voor, zodat je ‘m de dag zelf alleen nog maar hoeft te bakken. Want vers eet je deze tarte tatin natuurlijk wel het lekkerst. Voor extra verwennerij kan er natuurlijk een bolletje ijs bij…

Lees meer »

In de keuken met... Joris Bijdendijk

In de keuken met... Joris Bijdendijk

Ik stel je graag voor aan Joris Bijdendijk. Chef van restaurant RIJKS, meesterkok en vader van 2 jonge kinderen. Een druk bezet man, die net zijn eerste kookboek uitbracht en ten tijde van dit interview in de afrondende fase daarvan zat.

Dus kreeg ik een half uur om hem het hemd (koksbuis) van het lijf te vragen. Over zijn eigen culinaire achtergrond, koken thuis en tomaten van 8 euro per stuk...

Lees meer »

Kerstdiner op school - makkelijke recepten

Kerstdiner op school - makkelijke recepten

Als je denkt dat het bedenken van een kerstmenu voor thuis al gedoe is, dan komt er ook nog eens het kerstdiner op school bij. Maar net als dat ik jullie graag op weg help met suggesties voor het kerstmenu, zo ga ik jullie dit jaar ook weer helpen met een aantal makkelijke recepten die je mee kunt nemen naar school.

In 'Wat lunchen we vandaag?' vind je volop recepten voor deze gelegenheid, maar als vervroegd kerstkadootje aan jullie zet ik er hier ook een aantal op een rijtje, plus een recept uit het boek. Alles voor een stressvrije kerst, vind je ook niet?!

Lees meer »

Mijn 5 tips voor een relaxte Kerst (met kinderen)

Mijn 5 tips voor een relaxte Kerst (met kinderen)

Regelmatig krijg ik de vraag hoe wij Kerst vieren, en hoe we het gezellig houden met ons 7- (sorry, 7 ½) jarig dametje. Ik vind dat een bijzondere vraag, want er wordt ons nooit gevraagd hoe we het op zaterdag leuk met haar houden.

Maar dat komt denk ik omdat Kerst, per definitie, een bijzondere tijd moet zijn. Gek eigenlijk hé.. Want we hebben 363 andere dagen per jaar waarop dat ook kan. Maar kom, ik geef je mijn top tips voor een relaxte Kerst.

Lees meer »