Menu Vind Restaurant
* zaterdag 6 augustus 2016 *

Zomerse chili met gegrilde ananas

Susan Aretz – Recepten

bonendinereenpansmaaltijdgehaktmexicaans

Chili alleen een gerecht dat je eet bij koud winters weer? Nee hoor, niet als je 'm combineert met gegrilde ananas.

Dat kan op de barbecue, of gewoon in de keuken op de grillpan. Het geeft deze chili dat zomerse tintje, dat het ook bij warmer weer heerlijk maakt!

Voor vier personen

1 gele paprika, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
250g rundergehakt
150g ananas (vers of uit blik)
100g mais (uit blik)
2 blikjes bonenmix (à 160g)
1 pot milde tacosaus (à 230g)
versgemalen zwarte peper & zout
optioneel: snufje cayennepeper
handje nachochips (naturel)
100g geraspte kaas

optioneel: maistaco's (ik gebruikte de cones van Meso Mexicana)

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Zomerse chili

Verhit een hapjespan met een klein beetje olie en bak hierin de ui, paprika en knoflook, op matig vuur, 5 minuten in aan. Gehakt erbij, vuur iets hoger, en het gehakt rul bakken. Voeg mais, bonenmix en tacosaus toe en verwarm mee.

Gegrilde ananas

Op een hete barbecue of grillpan gril je de ananas. Zeker als je ananas uit blik is hoeft dat maar kort. Lekkere grillstrepen erop en klaar ben je. Snijd de (gegrilde) ananas in blokjes en voeg als laatste toe aan de chili. Breng op smaak met zout en peper. Wil je iets meer pit dan nog een snufje cayennepeper.

Chili met ananas en nacho’s

Doe de chili in de ovenschaal en verkruimel de nachochips erover heen. Tot slot nog wat geraspte kaas en dan nog 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en de chili door en door warm is. Wil je een serveer alternatief? Dan kun je de chili ook serveren in mais taco's, zoals deze cones van Meso Mexicana. Maar gewone tacoschelpen is natuurlijk net zo lekker!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier