Menu Vind Restaurant
* zondag 21 mei 2017 *

Zoete aardappel halloumifritters (uit Zoete Aardappel van Colette Dike)

Emma van der Deijl – Recepten

dinervegetarisch

Uit het boek Zoete aardappel van Colette Dike maakte ik deze halloumifritters en die vielen hier in goede aarde! Ik heb wel wat kleine dingetjes aangepast aan mijn eigen smaak, en geef je dan ook graag mijn versie van het recept.

Je kunt de halloumifritters eten als volwaardige maaltijd, als bijgerecht, of als hamburger met je eigen favoriete toppings. Wij deden een beetje van allebei: los met salade en op een pitabroodje met gebakken spek, chutney en avocado.

halloumi fritters Smulpaapje

Voor 10-12 fritters

Met (pita)brood en salade is dat voldoende voor twee volwassenen en twee kinderen.

500 g zoete aardappelen, geschild en grof geraspt
125 halloumi, grof geraspt
130g bloem (volkoren meel werkt ook prima)
2 tl bakpoeder
2 el gehakte koriander
3 eieren
1 teen knoflook, geraspt
peper en zout
zonnebloemolie

Om te serveren:

(pita)broodjes
salade of andere groente voor naast de fritters
je favoriete burgertoppings, bijvoorbeeld avocado, gebakken spek, chutney etc.

Verder nodig: oven op 120C

Zo maak je zoete aardappel-halloumifritters

Meng de eieren, bloem, bakpoeder, koriander, knoflook en voeg peper en zout naar smaak toe. Daarbij de geraspte zoete aardappel en halloumi en meng dit goed door elkaar tot een mooi beslag. Laat het beslag 10 minuten rusten.

Snelle maaltijd met zoete aardappel

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe er wat zonnebloemolie in. Maak 10 tot 12 stevige geplette ballen van het beslag en bak ze in porties, om-en-om, in een kwartier, tot ze goudbruin en krokant zijn. Houd de fritters warm in de voorverwarmde oven, terwijl je de volgende portie(s) bakt. Strooi nog wat zout over de fritters als ze klaar zijn. Serveer met een van de bovenstaande suggesties en geniet!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier