Menu Vind Restaurant
* zaterdag 16 januari 2016 *

Zelfgemaakte granola met banaan

Susan Aretz – Recepten

ontbijt

De meeste kant & klare granola’s bevatten ongemerkt toch vaak best veel suiker. Zonde om daar je dag mee te beginnen, dus waarom niet gewoon lekker zelf thuis maken? Dat is namelijk makkelijker dan je denkt. Nog geen half uur werk, waar je de rest van de week plezier van hebt!

Deze granola is geïnspireerd op die uit All Day Breakfast. Wil je nog meer keuze? Op Smulpaapje vind je ook al een aantal lekkere varianten voor zelfgemaakte granola.

Banaangranola – voor een pot vol

180g havermout
6el pompoenpitten
½ tl kaneel
2 rijpe bananen
3el golden syrup (of honing)
2el zonnebloemolie
2el amandelschaafsel
65g kokos/mangomix (AH)

Bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 180C

Ontbijtvariatie

Meng de havermout met pompoenpitten en kaneel. Prak de bananen fijn en mix er de golden syrup en zonnebloemolie goed door heen. Dat meng je weer door de havermout, tot alles goed bedekt is. Tot slot de amandel en kokosmix er door. Spreid dit gelijkmatig uit over je bakplaat. Bak 20-25 minuten in de voorwarmde oven. Schep halverwege even goed door, zodat alles goed kan bakken en goudbruin kleurt.

Zo maak je zelf granola

Door het gebruik van banaan wordt deze granola niet super knapperig. Voordeel is wel dat juist door het gebruik van banaan de hoeveelheid toegevoegde suiker redelijk beperkt blijft. Gebruik ongeveer 3 eetlepels op een bakje halfvolle yoghurt en voeg naar smaak nog wat vers (of diepvries) fruit toe. Prima begin van de dag zo!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier