Menu Vind Restaurant
* woensdag 4 april 2018 *

Za’atar pita chips

Susan Aretz – Recepten

borrelhapjedinersnacks

Dit is zo’n snack die eigenlijk bij alles wel lekker is. Om hummus mee te dippen. Bij een maaltijdsoep. Of lekker in de lunchtrommel, om mee te nemen naar school of kantoor.

Koop de lekkerste Za’atar die je kunt vinden en bewaar de afgekoelde pita chips, als je ze niet allemaal in één keer op eet, in een luchtdichte trommel. Dan blijven ze nog een week goed!

zaatar pitta Smulpaapje

Voor een ruime hoeveelheid

5 grote pitabroodjes (AH)
3el Za’atar (ik gebruik die van Souq)
½ tl Sumak (ik gebruik die van Souq)
½ tl zout
5el olijfolie

Oven voorverwarmen op 200C – bakplaat met bakpapier. Voor erbij: hummus bowl

Snelle pita chips

Meng de kruiden met de olie. Snijd de ongebakken broodjes door en smeer weerszijde van het broodje in met de kruidenolie. Leg op de bakplaat en bak tot ze goudbruin en krokant zijn. Haal uit de oven, laat afkoelen en snijd in grove stukken.

2 reacties

Reactie van Annick

Briljant idee in zijn eenvoud. Met z’n tweeën eten we 2 pitabroodjes en wat doe je dan weer met die andere 3 uit het pakje (ja zelf maken is simpel maar iets met tijd).. en ik sla zo nog eens een deuk in het kruidenkastje. Dank, ik ga het morgen maken.

Reactie van Annemarie Uijterwaal

Wat een goed idee! En toevallig heb ik sinds kort sumak en za'atar kruiden dus da's mooi! Dit ga ik snel maken. Dank je wel!

Reactie formulier