Menu Vind Restaurant
* donderdag 26 februari 2015 *

Winactie: Win Gran Riserva risottorijst (GESLOTEN)

Susan Aretz – Winacties

winactie

Jaren heb ik risotto een luxe gerecht gevonden, dat dure ingrediënten vroeg, veel tijd kostte. Wat is het toch fijn dat je door de jaren heen wijzer wordt, want het tegenovergestelde is waar. Risotto is nou juist een van die producten die op alle mogelijke manieren gebruikt kan worden, van budget tot over de top luxe.

En zal ik je nog eens iets leukers vertellen, de perfécte risottorijst kun je vandaag bij Smulpaapje winnen!

Riso Gallo Gran Riserva

Want de ultieme risotto is lekker romig en zacht en heeft het liefst nog wat bite, dus die kook je ‘al dente’. Je kunt hier meerdere rijstsoorten voor gebruiken. De bekendste zijn arborio en carnaroli. Smulpaapje mag van Riso Gallo 5!! bussen Gran Riserva risottorijst weggeven. Deze rijst heeft een jaar gerijpt en is alleen in Italië verkrijgbaar. En nu dus ook te winnen via Smulpaapje.

Zo doe je mee

Vertel in een reactie onder dit artikel hoe jij jouw favoriete risotto maakt. Met jouw reactie maak je kans op één van die vijf prachtige blikken risottorijst. Je kunt tot en met aanstaande zondag 12.00u meedoen, waarna er vijf winnaars gekozen worden.

Als je hebt gewonnen krijg je persoonlijk bericht, dus zorg dat je een geldig emailadres gebruikt. De winnaars worden ook via de Facebookpagina van Smulpaapje bekend gemaakt.

Vind ik leuk

Het maakt voor je winkansen niks uit, maar het is altijd leuk om winacties met je vrienden te delen. Dus schroom niet om deze winactie met behulp van de onderstaande social knoppen met je vrienden te delen of gebruik op twitter #Smulpaapjewinactie

Niet gewonnen? Niet getreurd!

Wil je niet wachten tot je weet of je gewonnen hebt? De risotto’s van Riso Gallo zijn ook verkrijgbaar bij PLUS, Vomar en een selectie AH winkels. En voor die lekkere risotto geven wij je alvast onze favoriete risottorecepten!

Deze winactie komt tot stand met dank aan Riso Gallo en TOTPR

 

27 reacties

Reactie van Jennifer Slasi

Mijn gezin is helemaal niet te porren voor risotto. Het lijkt me zo heerlijk maar ik heb het dus nog nooit gemaakt. Misschien is het winnen van risotto rijst een reden om ze toch eens over te halen een lekkere risotto te proberen.

Reactie van Marian

favorite risotto: sjalot, knoflook, rijst, witte wijn, paddestoelenbouillon, champignons en venkel,mklonrje roomboter en wat parmezaanse kaas en smullen maar.

Reactie van Jonna

risotto is bij ons altijd een succes. Ik trek de bouillon voor de risotto zelf van een kipkarkas. Als ik hele kip in de oven heb gemaakt blijft er altijd wel wat vlees aan het karkas zitten en daar maak ik dan met het karkas bouillon van met ui, selderij, wortel, steeltjes van de peterselie die ik later over risotto strooi. Gedroogde porcini uit Italie weken en risotto zonder wijn met bouillon maken. Porcini, doperwtjes, kip en lekkere parmezaan. Eet smakelijk!

Reactie van Marieke

Onze hit (en zeker smulpaap-proof): risotto met ui, citroenschil, courgette, grana padano en gamba's! Om je vingers bij af te likken!

Reactie van Helene

Wij zijn dol op risotto! Heb meerdere favo recepten. Met zwarte zomertruffel of asperges. Maar echte favo is hier met kippenbouillon, (slag)room, citroenrasp en sap en goed veel citroenpeper. Natuurlijk afmaken met parmezaan. Heerlijk met een kippetje van het spit of gestoofde kabeljauw. Met regenboogwortels uit de oven met olijfolie, knoflook en zeezout, krijg je een heerlijke rijke maaltijd.

Van de restjes risotto (als ik die over heb), maak ik vaak heerlijke risottokoekjes als middagsnack/lunch. Heerlijk!

Reactie van Gaby

Ik ben dol op risotto en maak het graag met vanalles klaar: paddestoelen, venkel, tomaatjes en veel knoflook... Maar de favoriet hier in huis is risotto bereid met rodebietenpuree (ipv bouillon). De risotto krijgt een prachtige kleur en smaakt lekker aards. Op deze manier krijgt mijn zoontje voldoende groente binnen. De risotto wordt afgewerkt met pesto of salsa verde, rucola en parmezaan of peccorino. MMM!

Reactie van Susanna de vette

heerlijk risotto met groene groenten. Maar we zijn eigenlijk doller op de salade die we maken van de restjes! Mmm

Reactie van Myrthe

Risotto maken is bij ons echt een feestje! Op zondagmiddag, glaasje wijn erbij, muziekje aan! Onze favoriete risotto is met gemengde paddestoelen en een heel klein beetje truffelolie. Uiteraard met ui, knoflook, porcinibouillon (uit Italie!), witte wijn, een beetje citroensap en verse peterselie, afgemaakt met wat gezoute roomboter en Grana Padano. Dat leuke blik zou natuurlijk hartstikke handig zijn om onze risottorijst in te bewaren!

Reactie van Inge

Ons favo recept: Knoflook, rode ui, champignons, bouillon, wat peper & een hele boel parmezaan!

Reactie van Femke

Ohh, love risotto! Maak het helaas niet vaak genoegd aangezien ik niet enorm geduldig ben. Als ik het maakt dan ga ik meestal voor de combinatie rode peper-chorizo- lente uit, super simpel maar overheerlijk!

Reactie van anne

vegetarische risotto met groentebouillon, geitenkaas en erwtjes!

Reactie van Monique Wessels

's zomers eet ik het liefst in een gevuld tomaatje met (verse) pesto, parmezaanse en pijnboompitten. 's winters maak ik het graag met mini bloemkoolroosjes, ham en parmezaan. Allebei hele simpele recepten, maar goede risotto heeft niet veel poespas nodig! :)

Reactie van Hetty

Knoflook, ui, visbouillon,witte wijn, halve winterwortel in blokjes, lenteui in stukjes, twee stengels bleekselderie in stukjes, halve zak diepvries fruits de mer, stukje verse kabeljauwfilet, parmezan en klontje roomboter........mmmmmmmmmmmmm

Reactie van Ilse

Om het voor mij te laten maken. Mijn vriend kan de aller lekkerste maken met een lekker glas rode wijn erbij !!

Reactie van sandra

risotto al mare verwarm een scheut olie (4 el) in de pan en bak ui en knoflook en wat gemengd vis ( inktvis, schelpjes, garnaaltjes etc) naar keuze. kook in een ander pan ongeveer anderhalve liter visboillon. doe bij de vis etc wat tomatenpuree. beetje bakken en doe dan de risotto erbij tot deze wat glazig zijn. doe er dan de boillon bij. blijven roeren en bijvullen met boillon als deze het nodig heeft. na 10 minuten de mosselen en of gamba's erbij en nog eens 10 a 15 minuten en steeds boillon bij blijven vullen. zout, peper naar smaak en garneren met peterselie

Reactie van Gerard Sieben

Ik kan nauwelijks koken, maar heb me voorgenomen, nu ik straks alleen ben, het vaak te gaan doen. Alle recepten zijn welkom en mooie ingrediënten winnen natuurlijk de ultieme uitdaging er iets lekkers van te maken!

Reactie van Ellen Noppe

Met een hoop tijd, roeren en proeven. Ik hou van Risotto in bouillon gekookt met een sjalotje, courgette en als het bijna gaar is een klontje boter en gekruimelde Feta kaas.

Reactie van Ella

Ik maak het liefst risotto met knoflook, een uitje, een deel bouillon en een deel gezeefde tomaten. Erbij eten we dan gekruide worstjes (die van mister kitchen zijn heerlijk) en broccoli of boontjes. M'n dochters vinden het heerlijk en dan wordt risotto zomaar doordeweeks eten.

Reactie van lianne

Ik durf eigenlijk helemaal geen risotto te maken. Je hoort dat het altijd zo moeilijk is. Zowel ik als dochter van 2,5 zijn er verzot op in een restaurant. We hebben pas risotto uit een pakje genomen ( vast een enorme zonde! ) met heerlijk gebakken kabeljauw. Kortom met dit pak risotto moet ik wel aan de slag en heeft mijn dochter heerlijke risotto :-)

Reactie van Elsbeth herder

wij eten regelmatig risotto. Heerlijk! Ook mijn dochter van 4 is er gek op.

Ik vind zelf risotto met venkel en lekkere kaas heerlijk. Mijn dochters favoriet is met bietjes. Daar wordt het gerecht ook zo mooi roze van (zou dat er misschien mee te maken hebben? ) ;-)

Reactie van Patricia

Zelf ben ik dol op risotto, maar de rest van mn gezinnetje wat minder. Met deze mooie risottorijst ga ik ze zeker net zo enthouisast maken! Ik kijk er nu al naar uit :)

Reactie van Leone

Mijn middelste kind is echt gek op risotto, de andere 2 minder. Zelf vind ik het erg lekker, zeker als het goed warm is. Ik maak het met ui, knoflook, courgette, champignons (lekker met kerrie bakken en als laatste toevoegen) en kippen bouillon. Maar ik heb een keer hele lekkere met alleen ham en kaas gehad. Risotto tosti.....

Reactie van Karin

Met kip, champignons, courgette en kippenbouillon en aan het eind flink wat geraspte parmezaanse kaas erover.

Reactie van Anita H.

Qua zelf bereiden, heb ik alleen ervaring met de basic versies van risotto (met groentebouillon en geitenkaas). Maar ik heb 'm ooit bij een kok thuis gegeten met noten; heerlijk.

Reactie van Annemarie Uijterwaal

Ik heb meerdere favoriete risotto recepten, wat ik er zo fijn aan vind, is dat het hele gezin het heerlijk vindt en je kan er lekker veel grienten in stoppen. Gezond en lekker dus! En de kinderen smullen er van. Een van de favorietjes is met; uitje, knoflook, gepofte knoflook, paddestoelen en kaas. Of met; uit, knoflook, selderij, spinazie, kaas en zalm of gamba's. Ik kijk nu alweer uit naar risotto.

Reactie van Maaike

Mijn man maakt de risotto altijd bij ons! Dat is dus mijn geheime recept :-). Maar doperwtjesrisotto is wel onze favoriet. Ui aanfruiten, rijst erbij en roosteren, afblussen met witte wijn (als er kinderen mee eten laten we dit achterwege) en dan kippenbouillon toevoegen beetje bij beetje. Doperwtjes blancheren en erbij doen. Daarna afmaken met boter en parmezaanse kaas.

Reactie van Lies

Wij zijn echt dol op risotto, vooral in de zomer! Dan duik ik ons dakterras op met een bakje en een schaar en knip ik bieslook, basilicum, peterselie en soms ook lavas, dit doen we met knoflook in de blender (met water). Dan bakken we ui in olie, daar doen we de risotto bij en dan doen we de verse kruiden er bij. We maken het geheel af met parmezaan, echt jum!!

Reactie formulier