Menu Vind Restaurant
* woensdag 6 december 2017 *

Wentelteefjes van restjes kerststol

Susan Aretz – Kerst recepten

bakkenkerstkerst2017ontbijt

Zeker als je dit jaar de kerststol zelf maakt – doe dat echt eens, het is zó lekker (het recept vind je hier) – kan het zijn dat je wat sneetjes kerstbrood overhoudt. Of misschien houd je juist wel kerststol over die je hebt gekocht en niet meer lekker en/of droog is. Niet weggooien, ik heb er het perfecte opmaakrecept voor.

Want met restjes kerststol maak je namelijk de lekkerste wentelteefjes uit de oven. Probeer maar eens!

Wentelteefjes kerststol Smulpaapje

Voor 4 personen

6 sneetjes kerststol
3 eieren
80ml melk
1el gemalen kaneel
1tl vanille extract

Voor het glazuur

50g poedersuiker
1 ½ el melk
½ tl vanille extract

Verder nodig: ingevette ovenschaal – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Wentelteefjes van restjes kerststol

Leg de sneetjes kerstbrood, dakpansgewijs, in de ingevette ovenschaal. Kluts de eieren los met de melk, kaneel en vanille en giet dit over het kerstbrood. Bak dit ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot het mooi goudbruin is.

Wentelteefjes uit de oven

Meng de poedersuiker met de melk en vanille. Haal de wentelteefjes uit de oven en laat even afkoelen. Giet er dan het glazuur over en serveer met een grote kop koffie/thee bij het ontbijt.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier