Menu Vind Restaurant
* woensdag 22 februari 2017 *

Visschotel uit de oven met mosterdsaus en paprikapuree

Susan Aretz – Recepten

dinerovenschotelpaprikavis

Gewone aardappelpuree kennen we nu allemaal wel, maar wist je dat je die ook geweldig op smaak kunt maken met geroosterde paprika’s. Zo voeg je, zonder al te veel moeite, een hele lading vitaminen toe aan een toch al gezonde ovenschotel.

De hele ovenschotel is ook prima de avond van te voren al klaar te maken, zodat je op drukke dagen gezond, lekker, vers en snel aan tafel kunt

visschotel paprikapuree_Smulpaapje

Voor 4 - 6 personen

4 paprika’s, kleur naar keuze, in grove stukken
1kg kruimige aardappelen, geschild en in grove stukken
500g broccoli, in roosjes
500g vis, in blokjes. Soort naar keuze (vraag je visboer een lekkere combi samen te stellen)
75g bloem
75g boter
400ml melk
2-3el grove Zaanse mosterd
½ tl nootmuskaat
zout & peper
7el Panko (grove Japanse broodkruim, oa bij AH) of gebruik gewoon paneermeel

Verder nodig: staafmixer - ovenschaal – oven voorverwarmen op 200C

Paprika’s roosteren

Leg de paprika’s op een bakplaat en rooster in de voorverwarmde oven. De kleur van je puree straks is afhankelijk van de kleur paprika’s die je kiest. Rooster de paprika’s 20 minuten tot ze lekker zacht zijn. Verlaag daarna de temperatuur van de oven naar 175C. In de tussentijd kook je in 15 minuten de aardappels gaar. Giet af en laat even uitstomen. Ik gebruikte een aardappelknijper voor een fijne puree.

Paprikapuree

Met een staafmixer pureer je de geroosterde paprika’s helemaal glad, let op dat je ook de velletjes goed pureert. Meng dit door de aardappelpuree heen, je hebt nu verder geen melk of boter nodig. Breng wel op smaak met zout en peper!

Vis in mosterdsaus

Smelt in een grote pan de boter, zonder dat je die bruin laat worden. Met een garde de bloem er door mengen en een paar minuten op zacht vuur laten bakken. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe, terwijl je roert. Langzaam vormt zich een dikke saus. Als je alle melkt hebt gebruikt laat je dit ook nog een paar minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de mosterd toe, zoveel als je wilt en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Visschotel met broccoli en puree

De vis gaat, rauw, bij de mosterdsaus. Ik had een combi van o.a. zalm, kabeljauw, zwaardvis. Vraag je visboer iets lekkers voor je samen te stellen. Hier gaat de rauwe broccoli bij. Meng goed door en doe dit in je ovenschaal. Bedek met de puree en bestrooi die met de Panko. Tot hier kun je alles helemaal voorbereiden.

Ovenschotel met vis, groente & puree

Bestrooi de Panko met een paar flinters boter (ik gebruikte een bakspray) zodat de bovenlaag lekker knapperig kan worden in de oven. Zet de ovenschotel ongeveer 20 minuten tot dat de bovenlaag mooi goudbruin is.

Ovenschotel voorbereiden

Zoals gezegd is deze ovenschotel perfect voor te bereiden. Laat alles dan even goed afkoelen, voor je ‘m afgedekt in de koelkast zet. Op de dag dat je ‘m dan wilt eten haal je ‘m tijdig uit de koelkast. Verwarm je de oven voor tot 150C en zet je de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de oven. Controleer voor je ‘m serveert of ‘ie goed door en door warm is. Voor een extra knapperig korstje kun je de laatste 5 minuten ook nog even de gril aanzetten.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier