Menu Vind Restaurant
* woensdag 5 april 2017 *

Vietnamese kipsalade

Susan Aretz – Recepten

dinerkiplunch

Het is een van de vele gerechten uit de Vietnamese keuken waar ik megablij van word. Gezond, licht maar rijk van smaak en ook nog eens zó klaar!

De kip pocheer je en in de tussentijd maak je de dressing en meng je de andere ingrediënten. Heerlijk ook om als lichte lunch mee te nemen/geven in de lunchtrommel

Vietnamesekipsalade Smulpaapje

Voor twee personen

350ml kippenbouillon
2 kipfilets (ongeveer 300g samen)
200g julienne gesneden wortel
300g witte kool
125g taugé
verse munt, naar smaak
verse koriander, naar smaak
optioneel: grof gehakte pinda’s

Voor de dressing

60ml vissaus (toko)
2tl geraspte verse gember
180ml water
1teen knoflook, geraspt
1tl palmsuiker (of gebruik rietsuiker)
1-2el limoensap
2tl rijstwijn

Vietnamese kipsalade

Verwarm de bouillon, hij hoeft niet te koken, en pocheer daar de kipfilet in. Voor twee kipfilets van 150g per stuk duurt dit ongeveer 10 minuten. Je wilt ze niet té droog hebben. Haal dan uit het vocht en laat even afkoelen, voor je ze in dunne reepjes snijdt.

Lichte maaltijdsalade met volop groente en kip

Meng in een grote kom de groente en maak de dressing. Proef of de dressing naar smaak is en giet die dan over de groenten. Hussel goed door. Doe hier de kip bij. Garneer met verse kruiden en als je wilt met een handje gehakte noten. Meteen serveren!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier