Menu Vind Restaurant
* woensdag 19 april 2017 *

Vietnamese gehaktballetjes

Susan Aretz – Recepten

dineroosters

We aten ze met rijst, komkommersalade & boontjes, maar koud de dag erna bleken de restjes ook verbazend lekker. Ik kan me zelfs voorstellen dat ze het ook maar zo prima doen als borrelhapje.

Kortom, een recept waar je alle kanten mee op kunt!

vietnamese gehaktballetjes

Voor 4 personen

Voor de gehaktballetjes

500g rundergehakt
75g rode ui, gesnipperd
10g koriander, fijngesneden
5g munt, fijngesneden
5gr lenteui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
5cm verse gember, geschild en geraspt (ongeveer 1el)
1 ½ el vissaus
½ el honing
1el geroosterd sesamzaad
½ el limoensap
2el olie

Voor de saus

50ml Hoisinsaus
½ tl srirachi chilisaus
2el sojasaus (minder zout, Kikkoman)
1tl honing
1el vissaus
2el water

Serveren met: gekookte rijst (naar keuze) en beetgaar gekookte sperzieboontjes

Vietnamese gehaktballetjes

Maak als eerst de gehaktballetjes door alle ingrediënten te mengen. Draai er kleine balletjes van, die je iets plat drukt. Kook in de tussentijd de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat met deksel op de pan staan. Kook ook de boontjes in ongeveer 8 minuten beetgaar.

Snelle Vietnamese maaltijd

Bak in een hete koekenpan met de olie de gehaktballetjes 5 minuten per kant. Meng in de tussentijd de ingrediënten voor de saus. Als je de balletjes gaar en goudbruin gebakken hebt mag de saus erbij. Even warm laten worden en je bent al klaar.

Serveer met de gekookte rijst, boontjes en bestrooi met wat extra sesamzaad.
 

2 reacties

Reactie van Jennifer

Deze balletjes vielen zowel bij onze peuters als onze kritische pubers in de smaak en staan nu op ons vaste repertoire.

Reactie van Smulpaapje

wat super om te horen, dank je wel!

Reactie formulier