Menu Vind Restaurant
* zaterdag 2 september 2017 *

Verse loempiaatjes (uit Slim zonder pakjes & zakjes)

Susan Aretz – Recepten

borrelhapjelunchlunchtrommel

Ook dochterlief is, zeker na Lekker Uitpakken, fan van Karin Luiten. En toen ik haar vertelde dat in het nieuwe boek van Karin - Slim zonder pakjes & zakjes - verse loempia's stonden kreeg ik direct het verzoek die als zaterdaglunch te maken. De soep die ik gemaakt had kon volgens haar ook wel tot de avond wachten.

En geef haar eens ongelijk, want mijn hemel wat zijn ze lekker. Op Smulpaapje staat al een recept voor verse springrolls, en ook in Wat lunchen we vandaag? staan een aantal varianten. Deze voeg ik graag aan het favorieten repertoire toe!

8

Voor ongeveer 6-8 stuks

8 ronde rijstvellen (ik gebruik die van Koh Thai, oa bij AH te koop)
75g rijst vermicelli (ik gebruik die van Koh Thai, oa bij AH te koop)
halve komkommer, zonder zaadlijst, in lange repen gesneden
halve grote mango, in repen gesneden
3 lenteuitjes, in dunne reepjes gesneden
handje munt, in reepjes gesneden
100g gare garnalen

dipsaus - die moet je er echt bij maken!

sap van 1 limoen
2el sojasaus
1el vissaus
1el suiker
1 kleine teen knoflook, geraspt
halve tl srirachisaus (of sambal), meer mag
3el water

Dipsaus voor bij de verse loempia's

Doe alle ingrediënten in een afsluitbaar potje en schud flink door elkaar. Proef even, mogelijk wil je er nog een beetje meer suiker bij als 'ie te zuur is. Week daarna de rijstvermicelli, volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af, spoel koud af en laat heel goed uitlekken. Leg de gesneden ingrediënten klaar en vul een diep bord met warm water.

Verse loempia's met mango & garnalen

Week een rijstvel in het warme water en leg op je werkblad. In het midden ervan, verticaal, leg je wat munt. Daarop, van boven naar beneden, garnalen. Ernaast de mango, komkommer en lenteuitjes. Daarop een plukje van de rijstvermicelli. Vouw nu de korte kanten, boven en onder, naar binnen. Rol daarna de rest van de loempia, zo strak mogelijk op, en leg op een bord. Herhaal met de rest van de ingrediënten. Eventueel bestrooi je de bovenkant van de vermicelli met nog wat geroosterd sesamzaad.

2 reacties

Reactie van Henriette

Wat een fantastisch recept! Heb je een idee voor een vervanging van de mango? Onze smulpaapjes eten helaas geen fruit (ongelofelijk maar waar ...)

Reactie van Smulpaapje

Je zou reepjes paprika of wortel julienne gesneden kunnen proberen, die hebben ook wat zoets. Maar je kunt het ook gewoon weglaten en niks toevoegen.

Reactie formulier