Menu Vind Restaurant
* dinsdag 20 maart 2018 *

Vegetarische worstenbroodjes

Susan Aretz – Recepten

lunchtrommelontbijtsnackstraktatievegetarisch

Dat klinkt natuurlijk hartstikke tegenstrijdig, want er komt geen worst aan deze broodjes te pas. Toch geeft het je hopelijk een idee van wat je kunt verwachten. Want ik nam de worstenbroodjes van Robért van Beckhoven als uitgangspunt, maar bedacht een vegetarische vulling.

En die was echt lekker. Knapperig, gekruid en een prima alternatief als je een keer een vega snack wilt serveren bij de brunch, als traktatie of voor in de lunchtrommel.

vega worstenbroodje

Voor ongeveer 10 stuks

Voor het deeg:

100g melk (kamertemperatuur)
250g bloem
13g gist
4g zout
5g basterdsuiker
65g zachte boter

Voor de vulling

250g bloemkool, geraspt tot bloemkoolrijst
50g noten, naar keuze (fijngehakt)
2tl olie
½ tl kerrie
zout & peper
½ tl kaneel
45 gele rozijnen, fijngehakt

Verder nodig

25g Panko (grof broodkruim)
2 eieren (1 losgeklopt)
Bakplaat met bakpapier
Oven voorverwarmen op 220C

Plantaardige traktatie

Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de bloemkoolrijst, die je bestrooit met de kruiden, 2 minuten op redelijk hoog vuur in aan. Dan de noten en rozijnen erbij en nog 2 minuten meebakken. Haal uit de pan, laat op een groot bord afkoelen.

Vega worstenbroodje

Maak in de tussentijd het deeg. Doe alle ingrediënten in een kom en mix tot je een mooi samenhangend deeg hebt. Weeg daar stukjes van 30g per stuk van af, draai er een bolletje van en leg op een bakplaat. Laat, afgedekt met een theedoek, 30 minuten rusten. De deegballetjes rol je daarna uit tot ovale plakjes. Meng nu eerst de afgekoelde bloemkool met de Panko en 1 ei en weeg je 40g vulling per broodje af.

vega worstenbroodje voor

Vorstenbroodje

Vul de uitgerolde lapjes deeg met de groentevulling en rol voorzichtig op. Eerst de korte kanten deeg naar binnen vouwen en dan in de lengte oprollen. Met de naad naar onder leg je ze nu op een bakplaat en laat je ze een uur op kamertemperatuur na-rijzen. Bestrijk de bovenkanten daarna met losgeklopt ei en bestrooi eventueel nog met wat sesamzaad.

vega worstenbroodje opgerold

Brunchbuffet of lunchtrommel

Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 18 minuten goudbruin en gaar. Je kunt ze ook prima invriezen, laat ze dan wel eerst even helemaal goed afkoelen.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier