Menu Vind Restaurant
* zaterdag 17 januari 2015 *

Tunamelt (tosti tonijn & kaas)

Susan Aretz – Recepten

lunch

De Amerikanen noemen dit een tuna melt; een sandwich met tonijn & gesmolten kaas. Ik noem het een van de lekkerste lunches die ik in lange tijd gehad heb. Het ziltige van de vis, met de hemel die gesmolten kaas heeft. En dat met een beetje kick van de ui en paprika.

Dit wil je maken. Geloof me!

Tunamelt A 2017

Delen of alleen op eten?

Als je wilt kun je je broodje halveren en delen. Dan kunnen er 4 mensen van genieten. Maar beter nog maak je een dubbele hoeveelheid, want dit broodje wil je eigenlijk met niemand delen ;-)

Voor 2 personen, als lunch

1 blikje tonijn op water MSc, (160g) ik gebruikte Fishtales (uitgelekt)
grofgehakte olijven, naar smaak
1el platte peterselie, fijngehakt
1 kleine rode ui, gesnipperd
sap van ½ limoen
½ tl gerookte paprika (alternatief; cayenne, wil je het mild gebruik dan paprikapoeder)
zout & zwarte peper
plakjes belegen kaas, ik gebruikte Cheddar
4 grote boterhammen, ik gebruikte het brood van Bij Robèrt (iets dikker gesneden)

verder nodig: Tosti-ijzer voorverwarmen

Duurzame vis

Koop vis met het Msc label, dan weet je dat je tonijn op verantwoorde wijze is gevangen. Giet het blikje tonijn af in een zeef. Meng de tonijn met de olijven, peterselie, ui, limoen, paprika en zout en peper. Wil je een iets mildere variant, gebruik dan milde paprikapoeder in plaats van gerookte paprika. Kun je geen gerookte paprikapoeder vinden, dan is cayenne een goed alternatief maar wordt 'ie íets pittiger.

Tuna melt

Beleg je boterham eerst met kaas en dan met de tonijnsalade. Hou je net zo van gesmolten kaas als ik, bedek dan de laag tonijn ook nog met wat kaas. Bak de broodjes in je tosti-ijzer, tot goudbruin en de kaas gesmolten is.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier