Menu Vind Restaurant
* vrijdag 9 september 2016 *

Tulband met maanzaad & Mineola

Susan Aretz – Recepten

bakken

Een kruising tussen een mandarijn en een grapefruit, dat is de Mineola. Ze zijn nu volop verkrijgbaar en super lekker. De schil gebruik je in dit recept ook, die geeft nog meer smaak aan het recept. En gecombineerd met een fikse lading maanzaad krijg je een frisse cake met wat bite. Heerlijk!

Kun je geen mineola’s vinden dan kun je ook prima dezelfde hoeveel grapefruit gebruiken.

tulband mineola en maanzaad

Voor één tulband heb je nodig

225g boter (+ extra om de tulbandvorm in te vetten), op kamertemperatuur
200g suiker
3 eieren
250ml karnemelk
2 Mineola’s (goed geboend), rasp en sap apart
75ml fruitsap + 125ml extra (sap van 2 vruchten)
350g bloem
1tl bakpoeder
1tl bakingsoda
75g maanzaad
mespunt zout
Poedersuiker

Verder nodig: Tulband (ingevet) – mixer – oven voorverwarmen op 150C (hetelucht)

Tulband met mineola en maanzaad

De zachte boter mix je met de suiker tot alles suiker is opgenomen en mooi bleek kleurt. Dan gaan één voor één de eieren erbij, schraap de randen goed erbij zodat je een mooi glad geheel krijgt. In een aparte kom meng je de bloem, bakpoeder, bakingsoda, maanzaad, zout en rasp van de mineola.

Citrustulband met maanzaad

Meng de karnemelk met de 75ml fruitsap en giet dit bij het botermengsel. Niet schrikken, het ziet er gek uit nu. Maar dit geheel gaat bij de droge ingrediënten en je roert dat goed door, tot een beslag. Dan is alles weer zoals het hoort. Doe het beslag in de goed ingevette tulband vorm, strijk de bovenkant glad en bak dan ongeveer 50 minuten. Controleer met een saté prikker of je cake goed gaar is.

Drizzle cake

Haal de tulband uit oven en laat 10 minuten afkoelen. Met de bord tegen de vorm aan kantel je de tulband en haal je ‘m uit zijn vorm. Zet de tulband op een rooster, laat even uitdampen en prik er dan met de saté prikker allemaal gaatjes in. Onder het rooster zet je nu het bord. Giet de 125ml sap die je nog hebt staan nu voorzichtig gelijkmatig over de tulband. Die zal het sap opnemen en als de cake nu verder afkoelt intensiveert de smaak van de mineola’s.

Home made Tulband met mineola

Laat de cake nu helemaal afkoelen. Voordat je ‘m serveert bestrooi je de bovenkant rijkelijk met poedersuiker. Kop koffie of thee erbij en het grote genieten kan beginnen!

 

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier