Menu Vind Restaurant
* woensdag 7 februari 2018 *

Tulband met amandel & yoghurt

Susan Aretz – Recepten

bakkencakepasen

Met deze tulband zet je een echt pronkstuk op tafel, maar dan redelijk eenvoudig gemaakt. Door de  yoghurt is de tulband super sappig en fris. De amandel geeft hem net dat beetje extra.

Het geheim van een perfecte tulband is overigens dat je de vorm echt heel goed invet. Dan laat je cake na het bakken goed los en maak je ‘m met het glazuur helemaal af!

Amandel tulband web2.jpg

Voor één amandeltulband

165g zachte roomboter
200g witte basterdsuiker
175g Turkse of Griekse yoghurt
2tl amandelextract
4 eieren
325g bloem
1 ¼ tl bakpoeder
½ tl zout
175ml amandelmelk (ik gebruik die van Rude Health)

Voor het glazuur

25g roomboter
65g roomkaas
65g suiker
½ tl amandelextract
2tl honing

Voor over de tulband: 50g gehakte amandelen
Verder nodig: tulbandvorm (goed ingevet) – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Tulband met amandel en yoghurt

Mix de boter en suiker 3-4 minuten met een mixer. Mix er dan de yoghurt en amandelextract door. Nu een voor een de eieren er door mixen, schraap de randjes erbij en doe er pas weer een ei bij als het vorige ei helemaal is opgenomen.

Amandeltulband

Meng de bloem met het bakpoeder en zout en mix dit nu, beetje bij beetje, bij de rest van het beslag. Mix er tot slot de amandelmelk doorheen. Giet dit in het goed ingevette bakblik en bak 35 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer aan het eind van de baktijd met een satéprikker of de cake goed gaar is. Laat in het blik 5 minuten afkoelen voor je ‘m uit de tulband haalt en op een rooster verder laat afkoelen.

Met of zonder glazuur

Voor het glazuur verwarm je op laag vuur alle ingrediënten. Giet dit over de goed afgekoelde tulband en bestrooi met de gehakte noten.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier