Tonijnburgers met zoete aardappelfrietjes



Budgetrecept voor de lekkerste, zelfgemaakte tonijnburgers. Dit is een visburger die je vanaf nu met regelmaat op je weekmenu zet.

Je verwacht het bijna niet, dat met twee blikjes tonijn op water en wat smaakmakers je zulke lekkere visburgers kunt maken. Toch is dat zo. En nog fijner, ze zijn in een handomdraai klaar.

Het geheim om te zorgen dat je geen droge burgers krijgt is door ze kort op hoog vuur om en om te bakken. Zo worden ze van buiten lekker knapperig en blijven ze van binnen heerlijk sappig.

Voor 4 tonijnburgers

  • 2 blikjes (Fishtales) tonijn op water (á 160g), uitgelekt maar vang 1el vocht op
  • 1el olijfolie
  • 2tl Zaanse grove mosterd
  • 25g Panko (Japanse broodkruim, oa bij AH en toko)
  • rasp van 1 citroen
  • 1el citroensap
  • 10g verse platte peterselie, fijngesneden
  • 15g verse bieslook, fijngesneden
  • ½ rode ui, fijngesnipperd (ongeveer 35g)
  • ½ blikje ansjovisfilets, fijngesneden
  • zwarte peper, versgemalen
  • zout, matig!
  • 1 ei

Voor erbij: Zoete aardappelfrietjes – recept voor de frietjes vind je hier
Verder nodig: schoon bord – een uur geduld – koekenpan met 1el olie en ½ el boter

tonijnburger uit blik

Tonijnburgers met zoete aardappelfrietjes

Meng alle smaakmakers, dus de mosterd, panko, citroenrasp en – sap, peterselie, bieslook, rode ui, ansjovis, zout en peper, in een grote kom. Doe daar de tonijn bij, als ook 1 eetlepel van het vocht van de tonijn en de olijfolie en meng dat goed door elkaar. Proef of je het zo goed op smaak vindt. Pas daarna meng je het ei er door heen.

Tonijnburgers met verse kruiden

Verdeel het mengsel in vieren en draai van elk deel een bal en plet die tot burger. Leg alle vier de burgers op het bord, dek af met folie en zet minimaal een uur in de koelkast om verder op te stijven. Tot en met hier kun je het overigens ook prima de avond van de te voren al klaar maken.

Visburgers met zoete aardappelfrietjes

Wanneer je wilt eten zorg je eerst dat de zoete aardappelfrietjes bijna klaar zijn in de oven (die hebben iets meer dan een half uur nodig om te bakken) Verhit een koekenpan op medium hoog vuur en warm de olie en boter erin, tot de boter begint te bubbelen. Bak de burgers nu 3 minuten per kant aan. Draai om en bak nog een keer 3 minuten. Niet langer, dan worden ze te droog!

Serveer met de zoete aardappelfrietjes en een groente naar keuze

Gepubliceerd op 25 januari 2021


3 reacties

  1. Ilse schreef:

    Superlekker die tonijnburgers! Heb je mss nog een tip wat je met de overgebleven ansjovis kan doen?

  2. Annick schreef:

    Ook een prima recept om kleine kindjes meer vis te laten eten behalve vissticks. De ansjovis verving ik overigens lui door vissaus…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!