Menu Vind Restaurant
* woensdag 8 maart 2017 *

Tonijnburgers met zoete aardappelfrietjes

Susan Aretz – Recepten

budgetdinervis

Je verwacht het bijna niet, dat met twee blikjes tonijn op water en wat smaakmakers je zulke lekkere visburgers kunt maken. Toch is dat zo. En nog fijner, ze zijn in een handomdraai klaar.

Het geheim om te zorgen dat je geen droge burgers krijgt is door ze kort op hoog vuur om en om te bakken. Zo worden ze van buiten lekker knapperig en blijven ze van binnen heerlijk sappig.

tonijn burger Smulpaapje

Voor 4 tonijnburgers

2 blikjes (Fishtales) tonijn op water (à 160g), uitgelekt maar vang 1el vocht op
1el olijfolie
2tl Zaanse grove mosterd
25g Panko (Japanse broodkruim, oa bij AH en toko)
rasp van 1 citroen
1el citroensap
10g verse platte peterselie, fijngesneden
15g verse bieslook, fijngesneden
½ rode ui, fijngesnipperd (ongeveer 35g)
½ blikje ansjovisfilets, fijngesneden
zwarte peper, versgemalen
zout, matig!
1 ei

Zoete aardappelfrietjes - recept voor de frietjes vind je hier

Verder nodig: schoon bord – een uur geduld – koekenpan met 1el olie en ½ el boter

Budget visburgers

Meng alle smaakmakers, dus de mosterd, panko, citroenrasp en – sap, peterselie, bieslook, rode ui, ansjovis, zout en peper, in een grote kom. Doe daar de tonijn bij, als ook 1 eetlepel van het vocht van de tonijn en de olijfolie en meng dat goed door elkaar. Proef of je het zo goed op smaak vindt. Pas daarna meng je het ei er door heen.

Tonijnburgers met verse kruiden

Verdeel het mengsel in vieren en draai van elk deel een bal en plet die tot burger. Leg alle vier de burgers op het bord, dek af met folie en zet minimaal een uur in de koelkast om verder op te stijven. Tot en met hier kun je het overigens ook prima de avond van de te voren al klaar maken.

Visburgers met zoete aardappelfrietjes

Wanneer je wilt eten zorg je eerst dat de zoete aardappelfrietjes bijna klaar zijn in de oven (die hebben iets meer dan een half uur nodig om te bakken) Verhit een koekenpan op medium hoog vuur en warm de olie en boter erin, tot de boter begint te bubbelen. Bak de burgers nu 3 minuten per kant aan. Draai om en bak nog een keer 3 minuten. Niet langer, dan worden ze te droog!

Serveer met de zoete aardappelfrietjes en een groente naar keuze

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier