Menu Vind Restaurant
* zaterdag 10 december 2016 *

Tomatensoep shotjes met room & caprese spiesje

Susan Aretz – Kerstmenu 2016

kerst2016

Als je het jezelf héél makkelijk wil maken is dit een top voorgerecht. Gebruik wel de lekkerste tomatensap die je je kunt veroorloven (ik geef je mijn favoriet!) en maak het af met een heerlijk spiesje.

Serveer in feestelijke glaasjes, dek de tafel mooi en je bent er! En hoe heerlijk dat je dit gewoon, hop!, in één keer achterover kunt slaan ;-)

tomatenshotjes kerst smulpaapje

voor 4 personen

½ fles Big Tom gekruid tomatensap (o.a. bij AH of Gall & Gall)
(met de rest kun je fantastische Bloody Mary's maken...
4el slagroom
zwarte peper

voor de caprese spiesjes

feestelijke cocktailprikkers
1 zakje mini mozarellabolletjes
verse basilicum
kleine tomaatjes

Snel en makkelijk voorgerecht

Je kunt dit gerecht zowel warm, als koud serveren. Mix de tomatensap met de room, dit zorgt voor een wat zachtere smaak. Als je een warme versie wil verwarm dan heel zacht in een pan, maar laat niet koken! Vul vier borrelglaasjes met de tomatensoep.

Familieproof voorgerecht

Spies op de cocktailprikkers om en om de tomaat, mozzarella en basilicum, in de kleuren van de Italiaanse vlag. Garneer het borrelglaasje met de spiesjes.

Wijnadvies

De Alberto Verdejo Ecológico 2015: een geconcentreerde stijl, maar heerlijk fris, zachte zuren en een intense afdronk. Aroma’s van kruiden (anijs) en frisse groene appel. Verkrijgbaar o.a. bij La Branche (prijs vanaf € 10,45) of ga voor een Sauvignon Blanc, zoals de Avelino Vegas (van de hoogste wijngaarden van de Rueda): Een wijn met een geparfumeerde stijl met frisse zuren en voldoende body.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier