Menu Vind Restaurant
* woensdag 1 maart 2017 *

Tomatenkruidensaus met gnocchi

Susan Aretz – Recepten

budgetdinerpasta

Met een aantal ingrediënten die bij mij standaard in de voorraadkast staan, en lekkere verse kruiden werd dit een waanzinnige tomatensaus die in nog geen half uur klaar was.

Wegens extreem lui koos ik dit keer voor kant & klare gnocchi (zelf maken is overigens mega simpel) maar ik vermoed dat ook met pasta je een heerlijke maaltijd op tafel tovert!

tomatenkruidensaus Smulpaapje

Voor de tomatenkruidensaus, genoeg voor 4 personen

1el olie
1ui, gesnipperd
1 flinke teen knoflook, geperst
10g verse rozemarijn (één flinke tak)
15g verse basilicum
5g verse platte peterselie
1tl gedroogde oregano
2 blikken gepelde (San Marzano) tomaten (à 400g)
100g zongedroogde tomaatjes, grofgesneden
50g zwarte olijven, gehalveerd
1 bol buffelmozzarella

Verder nodig: verse gnocchi (400g) of pasta (350g), naar keuze

Pastasaus met voorraadkast ingrediënten

Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten op zacht vuur aan. Doe de kruiden er in zijn geheel bij en bak die, om en om, 2 minuten mee in de warme olie. Ze geven zo heerlijk al een deel van hun smaak af. Dan de blikken tomaat erbij, bestrooi met de oregano, aan de kook brengen en een half uur op zacht vuur laten pruttelen. Het eerste kwartier met de deksel op de pan, daarna zonder deksel en op iets hoger vuur. Zo kookt de saus lekker in.

Tomatenkruidensaus voor gnocchi

Na de saus een half uur te hebben laten pruttelen haal je de takken kruiden zoveel mogelijk uit de saus. Voeg daarna de olijven en zongedroogde tomaatjes toe. Tot slot, vlak voor het serveren, kook je de gnocchi of pasta en voeg je aan de saus nog de buffelmozzarella in stukjes toe. Die smelt grotendeels in de saus weg. Serveer met de gekookte gnocchi of pasta en garneer met nog wat verse basilicum.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier