Menu Vind Restaurant
* vrijdag 24 november 2017 *

Toast met gebakken paddenstoelen

Susan Aretz – Recepten

budgetdinerlunchvegetarisch

De Engelsen noemen het ‘mushrooms on toast’ wat tig keer beter klinkt dan geroosterd brood met champignons. En hoewel ik het al redelijk wat keren in Engelse kookboeken heb gezien, was ik pas écht overtuigd toen ik het zelf maakte.

Want dit is de ideale snelle, lichte maaltijd voor doordeweek als je eigenlijk geen tijd hebt om te koken. Of voor in het weekend, als lekkere, warme lunch. Kop soep erbij en klaar ben je. Proeven is geloven!

mushrooms on toast_Smulpaapje

Voor 2 personen, als lichte maaltijd
Of voor 4 personen, als lunch

4 sneetjes brood, liefst iets dikker gesneden
250g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en grof gesneden
verse tijm, naar smaak
zout & peper
½ el neutrale olie
roomboter

Optioneel: knoflook- en uienpoeder, naar smaak
Verder nodig: broodrooster

Welke paddenstoelen gebruik je?

Ik gebruikte een prachtige mix aan paddenstoelen, die ik in de Herfstbox van Verse oogst had gekregen. Denk aan shi-take, enoki, oesterzwammen en cantharellen. Dit zijn de champignons waar écht smaak aan zit. Gebruik die, liever dan “gewoon” witte champignons, voor dit gerecht.

Mushrooms on toast

Zet een grote koekenpan op hoog vuur en doe daar de olie in. Bak, nog steeds op hoog vuur, de paddenstoelen in 5 minuten gaar en goudbruin. Kruid als laatste met de tijm, zout en peper en eventueel de knoflook- en uienpoeder. Nog een keer goed omscheppen en klaar. Wil je het decadenter, dan kun je nu eventueel ook nog een drupje truffelolie erdoor heen mengen.

Makkelijke maaltijd

In de tijd dat je champignons bakken rooster je het brood. Besmeer dat met een goede lik roomboter en leg ze op een bord. Schep hier de gebakken champignons op en klaar ben je! Voor een completere maaltijd kun je er eventueel ook nog een lekkere kop soep bij serveren. Eet smakelijk!

Eén reactie

Reactie van Annick

Mijn studenteneten! Met gewone champignons toen, dat dan wel. Tip: scheutje sherry (voor die typische Spaanse smaak) of wat wijn om het mee af te blussen. (De alcohol verdampt)

Reactie formulier