Menu Vind Restaurant
* zaterdag 17 september 2016 *

Thaise kippenkokossoep

Susan Aretz – Recepten

dineroosterssoep

Wil je je kinderen meenemen op smaakavontuur zonder dat het meteen te pittig of spannend wordt, probeer dan eens deze Thaise kippensoep met kokos. Volop smaak, zonder dat hun smaakpapillen meteen een rondje gaan dansen.

Zacht gegaarde kip, volop smaakmakers maar dan in een heerlijk romige bouillon met kokos. Als dat niet smullen wordt?!

Voor vier personen

1,5L kippenbouillon
3el vers limoensap
1 teen knoflook, gehalveerd
1 stengel citroengras, buitenste blad eraf en iets gekneusd
1 duimlengte stuk verse gember, geschild en in plakjes
4 kippendijen, in grove stukken
200g champignons
1el bruine suiker
1 blik kokosmelk
250g mini tomaatjes, gehalveerd
verse koriander (optioneel)

Thaise kippensoep met kokos

Breng de kippenbouillon aan de kook, draai het vuur terug en doe het limoensap, de knoflook, citroengras, gember en kippendijen erin en laat een kwartiertje zachtjes pruttelen, zodat alle smaken er goed in kunnen trekken.

Romige kokoskippensoep met champignons

Voeg dan de kokosmelk, suiker, champignons en tomaatjes toe en laat nog een minuut of tien staan. Proef en kijk of je eventueel nog wat extra limoensap wilt toevoegen. Hou je van pittig dan kun je ook nog wat ringetjes verse chili toevoegen, maar met kinderen zou ik dat weglaten (of niet in hun bord scheppen) Serveer met wat takjes koriander

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier