Terugblik 2016



Het is inmiddels een traditie, die in 2012 begon en in 2013, 2014 en 2015 doorging. Ook dit jaar kijk ik terug op een jaar Smulpaapje. En net als vorig jaar, was me het jaartje wel.

Het jaar dat ik de grote sprong waagde. Het jaar met een van de meeste gestelde vragen ooit én het jaar dat ik beter dan ooit weet wat ik met Smulpaapje wil. Kijk je mee terug?

Wat eten we vandaag?

Hoewel het boek in boektermen al “bejaard” is, is het succes van vorig jaar ook dit jaar nog voelbaar. Er komt een 2e druk. Iets waar ik serieus nooit rekening mee heb gehouden toen het boek in 2014 de wereld in kwam. Meer dan 5000 verkochte exemplaren. Ik vind het nogal wat…

Smulpaapje.nl

Vorig jaar was ik al in de wolken van gemiddeld 12.000 unieke bezoekers per maand. Dat aantal is inmiddels ruimschoots verdubbeld. Dit jaar weten weer veel meer mensen de site te vinden en wordt de content gewaardeerd. Er komen ook meer reacties op de site, op de artikelen op Facebook. Gemaakte gerechten worden gedeeld. Echt onwijs tof!


foto: Rinze Vegelien voor The Cooking Resolution

Fulltime Smulpaapje

In januari van dit jaar vertel ik op kantoor, waar ik werk als social media adviseur, dat ik mijn baan opzeg om me full time te storten op Smulpaapje. Een enorme stap. Van de zekerheid van een baan en inkomen, naar de onzekerheid van inkomsten maar gaan voor waar ik met heel mijn hart in geloof. Een stap waar ik nog ieder dag dolblij mee ben.

Voor de volle 100% me kunnen storten op datgene waar ik in geloof; goed eten voor kinderen, uit & thuis. Het word er niet minder druk op. Ik maak dagen waarbij ik me afvraag hoe ik hier voorheen in hemelsnaam nog een baan naast had (oh ja, die ochtenden om 5u al op, om te werken voor ik naar kantoor ging… ik weet het weer…).

Opdrachtgevers Smulpaapje

Want naast de artikelen en recepten die ik voor Smulpaapje maak, ben ik ook druk voor opdrachtgevers. Zo ontwikkel ik een hele reeks recepten voor Tijd voor Paprika.nl, neem ik een video op voor Albert Heijn in het kader van een gezondere avondvierdaagse, werk ik mee aan een maatschappelijk traject in het kader van gezond eten voor kinderen op school en ontwikkel ik een kidsconcept voor een restaurant. Het is zó heerlijk om dag in dag uit bezig te zijn met iets waar je zó in gelooft.

De meest gestelde vraag dit jaar

Wat ik niet doe? Sponsored content. Dat deed ik al niet toen ik Smulpaapje "er nog bij deed", maar ook nu is dat niet de manier waarop ik mijn geld verdien. Maar hoe verdien je je geld dan wel? Het is de meest gestelde vraag van het afgelopen jaar.

Met achter de schermen werk dus. Met opdrachten die jullie niet direct hier op de site terug zien. Met werk, zoals ik dat hier boven al beschreef. Ik heb in de basis niks tegen sponsored content, dat moet ieder voor zich weten. Alleen ik vind het voor Smulpaapje op dit moment niet de manier.

Smulpaapje 5 jaar

En dan is het al weer bijna 2016. Ook een bijzonder jaar, want volgend jaar bestaat Smulpaapje 5 jaar. En dat gaan we vieren. Jij en ik. Samen. Met onwijs toffe acties, met geweldige prijzen en met nog heel veel meer mooi Smulpaapjewerk. Ik verheug me er enorm op.

bubbels.jpg

Dag 2016, hallo 2017!

Ik verheug me enorm op het nieuwe jaar. Heb zin om aan de slag te gaan met alle plannen die we aan het maken zijn. Maar eerst genieten van de laatste dagen van dit jaar. Voor wie een minder 2016 heeft gehad wens ik je een beter 2017. Voor wie, net als ik – grotendeels – een heerlijk 2016 had wens ik je in 2017 niks minder.

Eet ook in 2017, kook vers voor je gezin, eet lekker samen, geniet, ben zuinig op elkaar en maak als het even kan van iedere dag een klein feestje. Pak de momenten die je kunt, het leven is te kostbaar om voor lief te nemen.

Liefs,

Susan

Gepubliceerd op 25 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!