Menu Vind Restaurant
* zaterdag 25 juni 2016 *

Taco’s met gehakt en mango

Susan Aretz – Recepten

dinereenpansmaaltijdfastfoodgehaktmexicaans

Een mild pittige gehaktsaus met het friszoete van mango. Het maakt deze taco’s éxtra lekker. En wat ik nog fijner vindt, je hele gerecht is in nog geen 20 minuten klaar. Dus een ideaal doordeweeks gerecht.

Maar wat dacht je van het feit dat je maar één pan nodig hebt. Perfect dus ook om op vakantie te maken, als je minder pitten en pannen hebt dan je gewend bent.

Voor 4 personen

1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngehakt
1el olie
1 rode paprika, in kleine blokjes
325g rundergehakt
1 blik zwarte bonen (à 400g), afgespoeld en uitgelekt
1 pot milde tacosaus (à 230g)
175g mangoblokjes, fijngesneden

Om te serveren

1 pak zachte mini tortilla’s (ik gebruikte Mesa Mexicana)
ijsbergsla, fijngesneden
zure room, naar smaak
optioneel: verse koriander

Snelle zwarte bonenchili

Verwarm de olie en fruit daarin de ui en knoflook 5 minuutjes in aan. Gehakt erbij, vuur wat hoger, en in 5 minuten rul en goudbruin bakken. De laatste 2 minuten bak je ook de paprikablokjes nog even mee. Tacosaus en bonen erbij en alles goed warm laten worden. Tot slot de mangoblokjes er voorzichtig doorscheppen

Taco’s met gehakt en mango

Verwarm de tortilla’s volgens de verpakking. Beetje ijsbergsla erop, goede schep van het gehaktmengsel en afmaken met een schepje zure room (en als je er van houdt wat verse koriander). Overigens ook heerlijk om in tacoschelpen te serveren, of gewoon zo bij wat gekookte zilvervliesrijst.

2 reacties

Reactie van annellies

We hebben heerlijk gegeten!! Wij hebben ze niet met taco's gegeten maar met tortilla's :)

Reactie van Corine

Het was de volgende dag bijna ruzie om wie het overgebleven portie mocht meenemen. Super lekker dus!

Ik had er ook nog wat rode kool in smalle reepjes aan toegevoegd.

Reactie formulier