Menu Vind Restaurant
* woensdag 18 juli 2018 *

Supersnelle gazpacho

Susan Aretz – Recepten

dinersoeptomaten

Het is zonder twijfel mijn favoriete zomerse (koude) soep, de Spaanse gazpacho. Ik heb al een recept hiervoor op Smulpaapje staan maar omdat die best even wat werk is bedacht ik er eentje die echt supersnel gemaakt is.

Niks geen tomaten ontvellen, geen gedoe maar gewoon alles in één keer in de blender, draaien en klaar ben je. Het meeste werk is het wachten tot je gazpacho door en door koud is, want dan is ‘ie echt het allerlekkerst!

Snelle_Gazpacho_Smulpaapje

Voor 1 liter snelle gazpacho

750g rijpe trostomaten
1teen knoflook, gehalveerd
1 sjalotje, gehalveerd
1 blik San Marzano tomaten (à 400g)
1tl gerookt paprikapoeder
½ komkommer, zonder zaadlijst
100ml extra vierge olijfolie
2el balsamico azijn
zout & peper

Verder nodig: krachtige blender

Zo maak je de snelste gazpacho

Halveer de tomaten en snijd het groene aanzetje eruit (dit is bitter) en verwijder de zaadlijsten. Doe de tomaten, samen met alle andere ingrediënten, in de blender. Ik gebruikte de blender van de Magimix CookExpert, die in een minuut een supergladde gazpacho maakte. Kijk bij jouw blender even hoe krachtig de motor is en hoe lang je alles dus moet blenden tot je een super gladde soep hebt.

De lekkerste gazpacho

Zet de gazpacho nu minstens 4 uur, maar liefst de hele dag, in de koelkast tot ‘ie ijs- en ijskoud is. Roer voor je ‘m serveert nog een keer heel goed door. Serveer dan in een klein kommetje of glas en garneer met croutons, nog wat olijfolie en wat verse peterselie. Mmmmmm!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier