Menu Vind Restaurant
* donderdag 23 november 2017 *

Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Susan Aretz – Recepten

budgetdinerfastfoodvegetarisch

Wat is spitskool toch eigenlijk een ondergewaardeerde groente. Super veelzijdig, niet duur, niet te uitgesproken qua smaak maar zó lekker. Zoals bijvoorbeeld in deze Oosterse roerbak

Met slechts een paar ingrediënten zet je echt in no time een heerlijke roerbakschotel op tafel. Met de rest van de spitskool kun je ook fantastisch een boerenomelet maken. Probeer maar!

Oosterse spitskool.jpg

Voor 4 personen

400g spitskool, in reepjes
250g champignons, naar keuze, in plakjes
2tl sesamolie
1el sojasaus (Kikkoman, minder zout)
½ - 1 tl sambal (of Sweet chilisaus, voor minder pittig)
¼ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder

Voor erbij: noodles (of rijst) – gehakte pinda’s voor erover (of gebakken uitjes)

Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Verhit een grote wok of pan en zorg dat alle ingrediënten klaar liggen en het water opstaat voor je noodles. Verwarm de sesamolie en bak hierin de champignons eerst in aan en doe dan de spitskool erbij. Die slinkt in no time en wil je niet te lang roerbakken, hij mag wat ‘bite’ houden. Kook dus meteen ook je noodles nu.

Oosterse spitskool

Breng je groente nu ook smaak met de knoflook- en uipoeder, roer nog even door en daarna de sambal en sojasaus erbij. Giet de noodles af en doe die bij de groente. Gehakte pinda’s er over strooien als je het gerecht serveert.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier