Menu Vind Restaurant
* zondag 17 juni 2018 *

Strawberry cheesecake roomijs

Susan Aretz – Recepten

aardbeienbbqtoetje

Volgens mij zijn er ijsmerken die deze smaak ook in het assortiment hebben, maar vanaf nu kun je – als je een ijsmachine hebt – thuis gewoon zelf je verse aardbeien cheesecake ijs maken.

En daar moet je maar gewoon ongegeneerd, bolletje voor bolletje, van genieten. Want lékker dat het is. En ja, het heet roomijs met een reden 😉

strawberry cheesecake Smulpaapje

Voor een hele bak vol

1 blikje gecondenseerde melk (375g)
200ml slagroom
1tl vanille extract
100g roomkaas
100g aardbeienjam
200g aardbeien, zonder kroontje
1el citroensap

Voor erdoor

200g aardbeien, in kleine stukjes
200g verkruimelde (gember) koekjes

Homemade strawberry cheesecake ijs

Meng alle ingrediënten in een blender/foodprocessor en zet minstens 2 uur koud weg. Vlak voor je ijs gaat draaien zet je de machine alvast koud. Dan het mengsel erin en volgens het roomijs programma laten draaien. Aan het eind van het programma de stukjes aardbei en koek erdoor (laten) mengen.

Doe alles in een (koude) diepvriesbak en zet nu minstens een nacht weg. Haal het een kwartier voor je het ijs wilt serveren uit de vriezer, zodat je makkelijk bolletjes kunt scheppen. Enjoy!

strawberry cheesecake ijs_bak.jpg

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier