Menu Vind Restaurant
* woensdag 17 mei 2017 *

Stamppotje gesmoorde prei & feta

Emma van der Deijl – Recepten

dinerpreistamppot

Eenvoud is soms zó lekker. Een fijne combi van smeuïge aardappelpuree en romige prei met wat frisheid door de citroen en zoutige feta. Yum!

Dit stamppotje is ook nog eens in no time klaar en ik durf bijna te wedden dat de borden schoon op gaan. Wat wil je nog meer?

stamppot gesmoordeprei

Voor 4 personen

750g prei, in ringen (goed gewassen en uitgelekt!)
25g boter
1el gedroogde tijm
rasp van 1 citroen (citroen eerst goed schoonboenen)
1kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
100g fete, in blokjes
75g zongedroogde tomaatjes (op olie), grof gesneden
2el platte peterselie, fijngesneden (ongeveer 8g)
zout en peper
optioneel: zwarte olijven, grof gesneden

Snelle stamppot

Zet de aardappels in ruim, gezouten water op, breng aan de kook en kook in ongeveer een kwartier goed gaar. Zet tegelijkertijd een grote koekenpan op en smelt de boter. Bak hier de uitgelekte prei in, die je bestrooit met de tijm. In de tijd dat de aardappels koken smoor je de prei helemaal gaar.

Stamppot met prei, feta en tomaatjes

Giet de aardappels af en met een klein scheutje melk (niet teveel!) stamp je ze fijn. Bestrooi de prei met de citroenrasp en schep nog even door. Dan mag de prei nu bij de aardappels, meng alles goed door en breng op smaak met zout en peper. Tot slot de feta, tomaatjes en peterselie er voorzichtig doorscheppen en je kunt aan tafel!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier