Menu Vind Restaurant
* donderdag 11 februari 2016 *

Spinaziesoep met artisjok en citroen

Susan Aretz – Recepten

lunchsoepspinazie

Dit is zo'n heerlijk soepje dat net even iets anders is dan anders. Bomvol met vitaminen en lekker fris door het gebruik van citroen.

Heerlijk voor in het weekend, of door de week als snelle maaltijd.

Voor één grote pan (ongeveer 4-6 kommen)

1el olie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 lente ui, in ringetjes
1,5 tl verse tijm, alleen de blaadjes
2el bloem
1L kippenbouillon
1 blik artisjokharten (à 390g), uitgelekt
1 laurierblad
schil van ½ citroen
125ml slagroom (+ extra voor garnering)
175g verse spinazie
20g platte peterselie
60ml creme fraiche

Zelf soep maken

Verhit in een grote pan de olie en fruit hierin 5 minuutjes de ui en lente ui aan. In de laatste 2 minuten mag ook de knoflook erbij. Bestrooi met de bloem en bak die 2 minuutjes mee, goed omscheppen. Bestrooi dan met de verse tijm en giet de bouillon erbij. Tot slot de artisjokharten, laurier en citroenrasp. Breng zachtjes aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.

Tip: Hoe haal je de schil van een citroen eraf

Omdat je straks de schil er weer uit haalt is het handig om wat bredere schil te gebruiken. Dit doe je heel makkelijk met een dunschiller. Je wilt namelijk alleen de schil – die geeft het aroma af – en niet het wit, wat bitter is. Ga voorzichtig over de buitenkant van je gewassen citroen en zo haal je heel makkelijk de schil eraf!

Spinaziesoep met artisjokken

Na 10 minuten haal je de laurier en citroenschil uit de soep. Spinazie erbij, laten slinken en nog een paar minuten laten pruttelen. Ik heb de soep gepureerd met een staafmixer, dat kan ook in delen in de blender. Daarvoor doe je de slagroom, creme fraiche en peterselie erbij. Glad pureren en op smaak brengen met zout en peper. Serveer met een theelepel slagroom en lekker vers gebakken brood erbij en klaar ben je!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier