Menu Vind Restaurant
* vrijdag 13 mei 2016 *

Spicy pastasaus met geheime gehaktballetjes

Susan Aretz – Recepten

courgettegehaktpasta

Niets zo lekker als vers gemaakte pastasaus met gehaktballetjes. Dit keer echter zit er een geheim ín de gehaktballetjes. Als dat niet smullen wordt?!

De pastasaus heeft een beetje kick door het gebruik van een paar drupjes chili olie. Wil je de saus iets minder pittig voor je kind(eren), dan helpt een lepel roomkaas door de saus roeren meteen!

Voor 4-6 personen

500g rundergehakt
1 ei
zout, peper
50g paneermeel
10g platte peterselie, fijngesneden
paar drupjes chili olie (ik gebruikte die van Liquido d’Oro)
8 mini bolletje buffelmozzarella, gehalveerd (ik gebruikte die van Galbani)
2el olie

Voor de pastasaus

1 ui, fijngesnipperd
1teen knoflook, geperst
1 courgette, in blokjes
1el olie
2 takjes basilicum
2 blikken San Marzano tomaten (à 400g)
zout, peper
chili olie, naar smaak
optioneel: 1-2el roomkaas

Verder nodig: 1 zak pasta (ik gebruikte Rigatoni maar iedere holle pasta kan. Want daar kan zo lekker de saus in kruipen) – geraspte Parmezaanse kaas

Zelf gemaakte pastasaus

Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes in de olie. Voeg de courgette toe en bak een paar minuten mee. Dan de gepelde tomaten erbij, aan de kook brengen en de basilicum toevoegen. Breng op smaak met zout, peper en chili olie naar smaak. Laat het zo een kwartiertje zachtjes doorkoken, terwijl je de gehaktballetjes maakt. Ik heb daarna de saus met de staafmixer iets fijner gepureerd, omdat dan de gehaktballetjes nóg lekkerder in de saus kunnen garen.

Geheime gehaktballetjes

Meng het gehakt met de kruiden, paneermeel, chili olie en het ei en meng goed door elkaar. Draai er balletjes van, ter grootte van een golfbal. Duw er met je duim in en verstop daar het stukje mozzarella. Vouw het gehakt er weer goed om heen en draai er weer een balletje van. Herhaal met al het gehakt.

Pastasaus met gehaktballetjes

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hier de gehaktballetje kort, maar op redelijk hoog vuur aan beide kanten goudbruin aan. Doe dit eventueel in twee keer. Voeg de balletjes dan voorzichtig toe aan de pastasaus en laat nog een kwartiertje zachtjes mee garen. Gebruik de laatste 10 minuten daarvan om je pasta al dente te koken. Een iets mildere saus voor je kind(eren), voeg dan als laatste nog wat roomkaas toe aan de saus.

Serveer met de pasta en bestrooi rijkelijk met geraspte Parmezaanse kaas

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier