Menu Vind Restaurant
* vrijdag 4 november 2016 *

Speculaas pancakes

Susan Aretz – Recepten

ontbijtpancakessinterklaas

Zoals pumpkin spice hoort bij oktober in Amerika, zo horen speculaaskruiden bij de aanloop naar Sinterklaas. En die periode gaat wat mij betreft nú in!

Deze pancakes maakte ik overigens ver daarvoor al. Ik testte ze op ons meisje en haar vriendjes, tijdens een woensdaglunch en ze gingen net zo snel op als een Piet door de schoorsteen roetsjt!

Speculaas pancakes Smulpaapje

Voor ongeveer 20 stuks

250g bloem
2el suiker
1½ tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
1tl zout
2-3tl speculaaskruiden (maar ook super lekker met pumpkin spice)
3 eieren
1tl vanille extract
500ml karnemelk
45g gesmolten boter
½ pak roomboter speculaasjes

Speculaas pancakes

Meng bloem, suiker, bakpoeder, bakingsoda, zout en kruiden in een kom. In een maatbeker gaat de karnmelk, vanille en afgekoelde gesmolten boter. Kluts daarin de eieren los. Zet een koekenpan op het vuur om goed heet te worden.

Sinterklaas pannenkoeken

Meng de natte ingrediënten nu met de droge en meng kort en goed door elkaar. Met een juslepel laat je nu beslag in de hete pan lopen. Kruimel op de natte kant van de pancake stukjes speculaas, iets grote stukjes geven straks een lekkere crunch! Als de bovenkant droog bakt draai je de pancake om. Bak nog even kort op de andere kant. Warm het allerlekkerst!

Meer Sinterklaas inspiratie?

Alle Sinterklaasrecepten van Smulpaapje vind je hier

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier