Snickerdoodles uit De Koekjesbijbel van Rutger van den Broek



Eigenlijk was het onbegonnen werk om te kiezen wat ik (als eerste) ging bakken uit Rutgers Koekjesbijbel. Maar voor deze snickerdoodles had ik alles in huis én ik kon met het uiteindelijke deeg wat variëren, waar ik altijd van hou.

Eigenlijk heb je het deeg zó gemaakt en ook het bakken neemt weinig tijd in beslag. Laat het deeg wel even een uurtje rusten, dat maakt het resultaat echt vele malen beter. Klaar? Bakken maar!

snickerdoodles Smulpaapje

Voor ongeveer 25 koeken

275g zachte roomboter
325g suiker (ik gebruikte lichte basterdsuiker)
½ tl zout
1 ½ tl vanille extract
2 eieren
400g bloem
1tl baking soda
½ tl bakpoeder

Optioneel: 2el Green Gipsy choco-loco kruiden of gebruik cacao

Verder nodig: 100g fijne suiker + 2el kaneel, gemengd & oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Koekjesdeeg

Mix de zachte boter met suiker, zout en vanille extract een aantal minuten tot het crémig is en de suiker is opgenomen. Voeg dan een voor een de eieren toe en meng goed voor je het volgende ei toevoegt. Tot slot meng je bloem, baking soda en bakpoeder en meng je dat door het suiker/botermengsel.

Chocolade snickerdoodles

Wil je de twee varianten maken verdeel het deeg nu in 2 delen en voeg aan één deel de chocola van Green Gipsy toe en meng goed door. Verpak beide degen nu in plasticfolie en laat een uur rusten in de koelkast.

Snickerdoodles

Verdeel het deeg in balletjes van 40g (ik vond dat tussen de 30-35g de koekjes al groot genoeg werden) en rol die door de kaneelsuiker. Plet ze dan tussen je handen en leg op een bakplaat met bakpapier, zorg voor ruimte ertussen want ze lopen nog uit. Bak ze dan in 8-13 minuten goudbruin. (tijd afhankelijk van je oven, ik bakte ze 10 minuten) Laat op een rooster daarna afkoelen, ze zakken dan nog iets is.

Als ze afgekoeld zijn, zijn ze van buiten knapperig en van binnen lekker chewy. Eventuele restjes deeg kun je in de vriezer bewaren, zo heb je altijd in no time verse koekjes op tafel staan! Bewaar de gebakken koekjes in een luchtdichte trommel, anders worden ze zacht.

 

Gepubliceerd op 22 augustus 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!