Menu Vind Restaurant
* donderdag 25 mei 2017 *

Snelle roerbak met broccoli en biefstuk

Susan Aretz – Recepten

broccolidinerfastfood

Gooi een aantal verschillende keukens door elkaar en je krijgt een mega lekkere wokschotel met broccoli en rundvlees. Ik koos voor biefstuk, omdat het zo lekker snel en lekker is. Maar kies rustig ook voor een budgetvriendelijkere variant.

De roerbaksaus maakt het gerecht af. En die maak je heel gemakkelijk gewoon zelf!

Wokbroccoli biefstuk Smulpaapje

Voor 4 personen

450g broccoli, in gelijkmatige roosjes
1 rode paprika, in reepjes
100g doperwten (vers of diepvries)
100g spinazie
5g geraspte, verse gember
300g biefstuk, in reepjes
50g pinda’s, grof gehakt
2el neutrale olie

Voor de roerbaksaus

2tl limoensap
2el tahini
1el hoisin saus
3el sojasaus, ik gebruikte Kikkoman minder zout
1tl sesamolie
1el ketjap manis

Om te serveren: rijst of noodles, naar keuze

Snelle roerbak met broccoli

Zorg dat je alle ingrediënten hebt gesneden, voordat je een grote hapjespan of wok verhit met de olie. Voor de roerbaksaus meng je alle ingrediënten goed door elkaar. Terwijl je alles wokt kook je je rijst of noodles, zodat alles strak tegelijk klaar is.

Roerbak voor grote én kleine Smulpaapjes

Bak de broccoli en paprika als eerste in de pan, die je goed heet hebt laten worden. Dat hoeft maar 5 minuten, schep wel regelmatig om. Voeg gember en biefstuk toe en bak die een paar minuten mee met de groente.

Makkelijke wokmaaltijd met groente en vlees

Voeg dan de roerbaksaus toe en schep goed om. Tot slot de spinazie en erwtjes toevoegen en nog mee laten warmen. Bestrooi met de gehakte noten en serveer met de rijst of noodles. Zo snel kun je dus lekker vers en zonder pakjes of zakjes aan tafel zitten!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier