Snelle havermoutkoeken (uit 5 Ingrediënten van Jamie Oliver)



In zijn nieuwste boek –  5 Ingrediënten, van Jamie Oliver – worden deze havermoutkoeken Buddy’s Flapjack-koekjes genoemd, maar ik heb ze omgedoopt tot snelle havermoutkoeken omdat je met weinig moeite een bakblik vol lekkere havermoutkoeken in elkaar flanst.

Gebruik je fantasie, of kijk wat je nog in de la hebt liggen qua noten en gedroogde vruchten. Zo kun je ook iedere keer opnieuw variëren met de vulling van deze lekkere traktatie!

voor ongeveer 16 havermoutkoeken

100g zachte boter
100g gemengde noten en vruchten, fijngehakt, naar keuze
100g havermout
100g zelfrijzend bakmeel
100g golden syrup *
Optioneel: ik voegde nog 1tl kaneel toe

verder nodig: keukenmachine – bakblik 20×20 cm – bakpapier – oven voorverwarmen op 180C

* geen Golden Syrup in huis? de smaak doet denken aan suikerstroop, maar je kunt ook honing gebruiken

Snelle havermoutkoeken

Pulseer in de keukenmachine de boter, vruchten, noten, havermout en bakmeel tot het mengsel loskomt van de kom. Pulseer er vervolgens de golden syrup door, tot alles goed gemengd is. Schep het mengsel in het bakblik, dat je hebt bedekt met bakpapier en strijk het uit. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het goudbruin is.

Flapjacks van Jamie Oliver

Haal met bakpapier en al uit de vorm en snijd er 16 vierkantjes van. Doe dan terug in het bakblik en laat 5 minuten afkoelen. Daarna leg je de koek, met papier en al op een rooster om helemaal af te koelen. Vers het allerlekkerst, maar in een luchtdichte trommel een aantal dagen te bewaren.

Gepubliceerd op 4 november 2017


2 reacties

  1. Marijke schreef:

    Ik vind ze erg lekker. Misschien wat extra boter als men het te droog vindt.

  2. Trude van Herpen-Bartlema schreef:

    Ze zijn erg lekker, maar (bij mij)) wel iets te droog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!