Menu Vind Restaurant
* woensdag 15 juli 2015 *

Smulpaapje kookt! Worteltaart

Susan Aretz – Recepten

bakkencaketaartwortelzoet

De poging om dochterlief aan de rauwe of gekookte worteltjes te krijgen strandde vooralsnog, waardoor ik bleef zitten met een aanzienlijke hoeveelheid bospeen. Zonde om weg te gooien! Dan er maar mee bakken. Geen straf!

Het recept voor deze worteltaart komt uit het boek van Ella’s Kitchen en hoewel ik de hoeveelheid suiker naar beneden heb bijgesteld is ‘ie voor de rest perfect en super makkelijk te maken. Eet ze, zonder dat ze het weet, toch nog haar worteltjes ;-)

Voor de carrotcake

200g geraspte wortel (houd 1 of 2 wortels apart voor versiering)
150g lichte basterdsuiker
200g zelfrijzend bakmeel
1tl baking soda
2tl kaneel
2 eieren (maat M)
150ml zonnebloemolie

Voor het glazuur

150g roomkaas
rasp van 1 sinaasappel
75g poedersuiker
50g zachte boter

Bakvorm (20cm bij 20cm) – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Worteltaart

Meng de eieren met de zonnebloemolie en giet dit in een kom waarin je de wortel, suiker, bakmeel, soda en kaneel hebt gemengd tot één geheel. Voorzie de bakvorm van bakpapier en doe het beslag hierin en zorg voor een egale bovenkant. Bak dit nu 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ‘m er daarna uit en laat op een rooster goed afkoelen.

Glazuur voor de worteltaart

Hiervoor meng je de roomkaas met de sinaasappelrasp, poedersuiker en boter tot een smeuig, glad geheel. Je kunt ervoor kiezen om het met een spuitzak netjes of in rozetjes op de taart te spuiten. Ik ben van het gemak en smeer het met een paletmes gewoon over de taart uit. Als je wilt kun je de bovenkant nog versieren met plakjes wortel. Zet de taart koud weg, zodat het glazuur kan opstijven, voordat je er van gaat genieten.

Eén reactie

Reactie van ilona

Ik doe er ook nog een eetlepel kardemom door, hmmmm

Reactie formulier