Menu Vind Restaurant
* woensdag 15 januari 2014 *

Smulpaapje kookt! - Verse loempia's met kip

Susan Aretz – Recepten

fastfoodkiplunchoostersweekmenu

Een van de redenen dat wij hèèl graag een keer in de zoveel tijd een gebraden kippetje maken is dat er altijd kip over blijft. En als we ergens dol op zijn is dat restjes kip. Niet alleen kun je er Oosterse noodles mee maken, ook deze verse loempia’s zijn het lekkerst met al gebraden kiprestjes.

Varieer met de vulling van je loempia

Eigenlijk kun je loempia’s vullen met àlles. Kijk maar eens goed in de koelkast wat er over is en wat lekker combineert. Gebruik je creativiteit, leftovers en loempiavellen, meer is niet nodig. Die loempiavellen haal je bij de toko en zijn altijd handig om in de voorraadkast te hebben. Het enige dat er je ermee hoeft te doen is ze even kort (max 5 seconde!) te weken in warm water.

Zorg voor lekkere trek

Voorbereiding is dan ook de truc bij het zelf maken van loempia’s. Zorg dat je de vulling klaar hebt, dat je een theedoek hebt liggen om de geweekte loempiavellen op te leggen en een bord om ze op te serveren. Oh en heel veel lekkere trek natuurlijk. Dan komt alles goed!

Wat heb je nodig

(genoeg voor ongeveer 6 loempia’s)

150g kip, restjes kip zijn perfect hiervoor
handje wortel, julienne gesneden
1 lente ui, in reepjes gesneden
stukje komkommer, in reepjes gesneden
5 blaadjes verse munt, fijngesneden
5 blaadjes koriander, fijngesneden
1 lepel Hoisinsaus  (AH of toko)
Optioneel: 10 pinda’s, grofgehakt

Loempiavulling maak je zo

Meng in een grote kom alle ingrediënten en maak die aan met een lepel Hoisinsaus. De saus is van zichzelf best zout, dus gebruik liever te weinig dan te veel. Je kunt er altijd nog iets naar smaak aan toevoegen. Alles goed mengen, zodat de saus er goed door heen zit. Pinda’s voeg je als laatste toe, zodat die lekker knapperig blijven.

Loempia’s vullen

De loempiavellen week je kort in warm water en leg je dan meteen op een schone theedoek. In het midden een goede lepel van de vulling. Vouw dan de buitenste randen naar binnen en rol de loempia vervolgens straks op. Werk wel een beetje door, want de vellen zijn wat plakkerig. Leg de opgerolde loempia’s nu op een schaal.

Serveren

De loempia’s zijn het lekkerst als ze zo vers mogelijk zijn, dus maak ze niet te lang van te voren. Serveer bij de loempia’s lekker wat rode chilisaus om te dippen. Leuk om samen met de kinderen te maken. Laat ze bijvoorbeeld eens zelf hun loempia oprollen. Samen koken en daarbij plezier hebben is belangrijker dan of de loempiaatjes er perfect uitzien! En nee, je hebt geen instructie gemist. Deze loempia's worden niet gefrituurd, maar zo gegeten. Dan zijn ze naast lekker dus ook nog eens gezond!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier