Menu Vind Restaurant
* maandag 24 februari 2014 *

Smulpaapje kookt! - Tonijnwraps

Susan Aretz – Recepten

lunchvisweekmenu

Een goedgevulde voorraadkast is een uitkomst. Op momenten dat je onverwacht bezoek krijgt of wanneer je zin hebt in iets anders voor de lunch dan een boterham met kaas.

Deze wrap maakten we met ingrediënten uit onze voorraadkast, aangevuld met wat groente die nog in de koelkast lag. Zo maak je met heel weinig moeite iets heel erg lekkers!

Voor 2 wraps (4 personen)

1 blikje tonijn op olie (240g) uitgelekt
1 el bieslook, fijngehakt
2 el magere kwark
Sap van 1 kleine citroen
Versgemalen zwarte peper
2 kleine augurkjes, in kleine blokjes
2 wrap tortilla’s
Spinazieblaadjes

Tonijnsalade

Meng de tonijn met de bieslook, kwark, citroensap, augurkjes en versgemalen peper. Voor een beetje kick kun je eventueel nog wat chilipoeder of vlokjes toevoegen, doe dit naar smaak en voor kinderen met mate!

Ideaal als lunch

Verwarm de tortilla (daar wordt ie buigzamer van) en beleg met blaadjes spinazie. Daar boven op twee flinke eetlepels tonijnsalade en oprollen maar en door midden snijden. Ideaal lunchgerecht of voor in de lunchtrommel naar school. Doordat je de tortilla met spinazie belegt wordt die minder snel slap en blijft ie lekker lang vers. Wikkel ‘m strak in aluminiumfolie als je ‘m meegeeft als schoollunch.

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier