Menu Vind Restaurant
* zaterdag 1 februari 2014 *

Smulpaapje kookt! - Ricotta citroenpannenkoekjes

Susan Aretz – Recepten

ontbijtpancakesweekmenu

Eigenlijk zijn dit kaaspannenkoekjes, aangezien Ricotta een kaassoort is. Maar door de textuur van Ricotta en de geklopte eiwitten zijn dit waanzinnig luchtige pannenkoekjes. De citroen maakt ze ook nog eens lekker fris. En ja, het kloppen van eiwitten is even wat werk, maar hé het is weekend, je hebt alle tijd!

Voor ongeveer 15 kleine pannenkoekjes

100g bloem
1 el suiker
1 tl bakpoeder
snuf zout
1 doosje Ricotta
175 melk
3 eieren, gesplitst
1 tl vanille
Rasp en sap van een kleine citroen

Het pannenkoekenbeslag

Begin met het splitsen van de eieren en het stijfkloppen van de eiwitten. Dit heeft de meeste tijd nodig. Je wilt pieken in je eiwit hebben, maar ze moeten niet super stijf zijn.

Daarna meng je in één kom de bloem met suiker, bakpoeder, zout. In een andere kom meng je met een garde de ricotta, citroen (rasp en sap) melk, vanille en eidooiers tot alles goed gemengd is. Doe daar nu de droge ingrediënten bij en meng goed (gebruik een garde of mixer). Als laatste spatel je de geklopte eiwitten door het beslag tot alles is opgenomen. Niet te veel kloppen, je wilt de luchtigheid erin behouden.

Pannenkoeken bakken

Je hebt niet veel beslag per pannenkoekje nodig. Dit zijn tenslotte ontbijtpannenkoekjes. Een juslepel is ruim voldoende. Bak ze om en om goudbruin. Als de bovenkant belletjes vertoont en wat droger wordt kun je ze omdraaien. Serveer ze met wat vers fruit, maar eigenlijk is alleen wat poedersuiker al genoeg om heerlijk te smullen.

 

2 reacties

Reactie van Sarah

Wat een lekker recept! Vanochtend gemaakt en kids enthousiast. Ga zo door met de weekrecepten, ik vind het heel leuk om deze te (op)volgen!

Reactie van Astrid

Lijkt mij zalig! Perfect recept voor aankomend (zonnig&relaxed) weekend!

Reactie formulier