Menu Vind Restaurant
* maandag 13 januari 2014 *

Smulpaapje kookt! - Noodles met kip en peultjes

Susan Aretz – Recepten

dinerfastfoodkipoostersweekmenu

Dit is met recht het ultieme fast food te noemen. Als je een bezorger weet die sneller is dan je dit gerecht zelf maakt, dan horen we het graag. Want in letterlijk iets meer dan 5 minuten staat dit gerecht op tafel.

En goedkoper, sneller èn lekkerder dan je kunt afhalen of laten bezorgen. Echt waar!

foto: Simone van den Berg

Voor 4 personen

Pakje sobanoodles (bij de Toko) of gebruik Udon of eiermie
1 el olie
1 ui, in ringen
1 teentje knoflook, fijngehakt
stukje verse gember, fijngehakt (hoeveelheid naar smaak, ongeveer 1 cm)
75g taugé
200g peultjes, in stukken gesneden
handje wortel, julienne gesneden
puntpaprika, in reepjes
restjes gare kip (of gebruik garnalen)
1 el sojasaus, minder zout (Kikoman)
 

Voorbereiding is het halve werk

Het meeste werk van dit gerecht zit in de voorbereiding. In de tijd dat je water kookt voor de noodles (die maar 4 minuten in kokend water hoeven) Snijd je de ui, knoflook, gember en peultjes. Op hoog vuur in een wok met olie bak je kort (2 minuten) de ui. Dan mag de gember en knoflook erbij, even heel kort meebakken. En dan de peultjes, wortel en paprika erbij. Goed hoog vuur en flink roerbakken. Maar niet langer dan 4 minuten, want je wil ‘bite’ overhouden!

Fast food pronto!

Giet de noodles af. Kip en noodles bij de groenten. Sojasaus erdoor en even goed doorwarmen. Dat is het! Maak af met wat gehakte pinda’s en meteen aan tafel.

Eén reactie

Reactie van simon

excuses maar klaar voordat de koerier er is is gewoon niet waar, of lopen de koeriers bij jullie? verder wel lekker!

Reactie formulier