Menu Vind Restaurant
* donderdag 23 januari 2014 *

Smulpaapje kookt! - Kipcurry

Susan Aretz – Recepten

currydinerindiaaskipweekmenu

Nadat we al eerder lieten zien dat de Indiase keuken ook prima voor kinderen kan worden gekookt, gaan we dit keer een stapje verder met een kipcurry.

Ben je ook geneigd deze met kant en klare sauzen te maken? We laten je zien hoe makkelijk èn smakelijk het is om ‘m zelf te maken. En sneller dan je verwacht staat ie op tafel!

Currypasta

Afhankelijk van hoe pittig je het aandurft gebruik je naar smaak currypasta. Dat kan gele, rode of zelfs groene currypasta zijn. De mangochutney en yoghurt maken het uiteindelijke gerecht al milder, dus een beetje pit mag best! Onze peuter houdt niet van "prikkig" eten, dus de 1,5 eetlepel currypasta was voor haar te veel...

Voor vier personen heb je nodig

2 el zonnebloemolie
1 rode ui, fijngehakt
teentje knoflook, geraspt
3cm stukje verse gember, geraspt
1-3 el currypasta naar keuze (afhankelijk van hoe pittig je ‘m wilt)
350g (scharrel)kipfilet (of andere kippenvlees)
2 el amandelmeel
200 ml kippenbouillon
150g sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes
halve rode paprika, in blokjes
2 el mango chutney
200ml (dikke) yoghurt
Optioneel: 1 el garam masala
Verse koriander

Zo maak je zelf kipcurry

Verhit in een grote (hapjes)pan de zonnebloemolie en fruit daar een minuut of tien op zacht vuur de ui. De knoflook en gember mogen er daarna bij en bak je nog even een minuut of twee mee. Dan mag ook de currypasta erbij. Bak die een minuut mee, dit is belangrijk om de smaak van de pasta vrij te laten komen.

Rijke smaken komen samen

De kip en het amandelmeel erbij doen en het geheel even goed bakken en omroeren, zodat de kip helemaal in de kruiden gewenteld is. Bak het zo een paar minuutjes voordat je de bouillon erbij doet. En heb je in de vriezer nog van die zelfgemaakte kippenbouillon, gebruik die dan. Zo niet, dan is kant en klare bouillon of van een blokje ook prima. De boontjes en paprika als laatste erbij en dan alles 10 minuten zachtjes laten pruttelen. Als ‘finishing touch’ nu de mangochutney er door roeren en naar smaak dikke yoghurt erdoor roeren. Garneer met wat verse koriander.

Wat serveer je bij curry?

Je kunt deze curry met verschillende bijgerechten serveren. Wij maakten verse kikkererwtenpannenkoekjes voor erbij (het recept daarvoor volgt binnenkort!). Maar warme Naan en zelfs gekookte (zilvervlies)rijst zijn prima gezelschap voor deze smaakvolle curry!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier