Mini zalmburgers



Een mini burger met twee soorten zalm. Voor een feestje maak je ze ‘bite size’, één hap en weg. Of maak een iets grotere voor een feestelijk buffet. En omdat ze ook gewoon door de week super lekker zijn kun je er ook prima een echte burger van maken.

Het mooiste van alles? Helemaal voor te bereiden de dag (of ochtend) tevoren. Efficiënt, makkelijk maar boven al super lekker. Wat wil je nog meer?

Nodig voor de burgers (aantal afhankelijk van hoe groot)

750g aardappel, geschild en in kwarten
150g zalmfilet (zonder huid)
100g gerookte zalm
50g boter
1el dille/mosterdsaus (Ton’s)
1tl gedroogde bieslook
50g bloem
1 ei

Om te paneren: 2 eieren (L) – 50g bloem – 125g Panko (toko/AH)
Om te bakken: zonnebloemolie

Burger met vis

Begin met het koken van de aardappels, 10 minuten. De laatste 2 minuten leg je de zalm op de aardappels. Het water laat je pruttelen, niet voluit koken. Haal dan de zalm eraf, leg weg op een bord. Giet de aardappels (als ze goed gaar zijn) af en laat 10 minuten uitstomen.

Zalmburger

De gepocheerde zalmfilet haal je in stukken met een vork uit elkaar. De gerookte zalm snijd je ook kleiner. Maak de aardappels fijn met de boter en doe er de dillesaus en bieslook bij. Breng op smaak met zout en peper. Beide soorten zalm er nu goed door mengen. Tot slot de bloem en het ei, tot je één geheel hebt. Zet dit een uur weg om goed op te stijven.

Mini burgers

Vorm uit het aardappel/vismengsel nu, zo groot als je zelf wilt, burgers. Leg op een schone schaal en zet nog een half uur koud weg om nog steviger te worden. Zet in de tussentijd alvast 3 borden klaar met de losgeklopte eieren, bloem en Panko. Haal de burgers, als ze opgesteven zijn, eerst door de bloem (dun laagje), dan door het ei en tot slot door de Panko. Herhaal met de rest. Zet een koekenpan op met een goede laag olie. Bak je hier, om en om, in tot ze mooi goudbruin zijn. Reken op 5 minuten totaal.

De zalmburgers zijn van zichzelf al heerlijk, maar kun je natuurlijk (zeker als je ze als borrelhapje serveert) ook met een sausje serveren, bijvoorbeeld een frisse yoghurtsaus.

Gepubliceerd op 9 december 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!