Menu Vind Restaurant
* woensdag 24 april 2013 *

Smulpaapje kookt! - Hutspot met sterren

Susan Aretz – Recepten

stamppot

Donderdag 10 januari zat Smulpaapje in de jury van de wedstrijd ‘het lekkerste kindermenu’ tijdens de Horecava van Koninklijke Horeca Nederland. Deze wedstrijd, waarbij elf gerechten werden gemaakt door verschillende horeca ondernemingen, werd gepresenteerd door Ron Blaauw en Alain Caron.

De heren zijn beide geen onbekenden op het gebied van kinderen en lekker eten. Dit recept *), dat eerder verscheen in het kookboek Koken voor kleine sterren , gaat dan ook absoluut een heleboel grote èn kleine Smulpaapjes blij maken.

500 gram aardappels, geschild en in stukken
500 gram winterpeen, geschild en grof geraspt       
100 ml (volle) melk
50 gram roomboter
4 zeeduivelfilets van 150 gram
8 plakjes ontbijtspek
olijfolie
zout en peper

Verwarm de oven tot 180°C

  1. Breng de aardappels in een pan met ruim water met een beetje zout aan de kook en laat ze in 30 minuten gaar worden.
  2. Breng de wortel in ruim water met een beetje zout aan de kook en laat ze in 20 minuten gaar worden.
  3. Verwarm de melk tot heet en smelt de boter . Stamp de aardappels met behulp van een aardappelstamper met melk en boter tot een puree en meng de wortel er goed door . Breng op smaak met zout en peper .
  4. Wikkel de zeeduivelfilets in de plakjes spek en bak ze om en om aan in een koekenpan met een beetje olijfolie. Schuif de zeeduivelfilets in een braadslede en zet nog 10 minuten in de hete oven.

Tip 1: De keuze voor zeeduivel is gebaseerd op het feit dat er geen graten in zitten, maar een gewaarschuwd mens…
Tip 2: Maak de hutspot ook eens met pastinaak in plaats van wortel.

* Credits:
Receptuur: Ron Blaauw & Julius Jaspers * Fotografie Alain Caron
Dank aan Susan Weenink & Fontaine Uitgevers en aan Theor Verplancke & Umami Management

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier