Menu Vind Restaurant
* dinsdag 14 januari 2014 *

Smulpaapje kookt! - Hartige pannenkoek met spinazie

Susan Aretz – Recepten

dinerkaasvegetarischweekmenu

Welk kind houdt nou niet van pannenkoeken? Toch kun je met pannenkoeken meer dan de geijkte zoete strooisels als suiker en stroop. Vul ze eens met een heerlijk groentemengsel en je hebt het beste van twee werelden.

En als je daar bij dan nog eens kiest voor twee soorten kaas voor in de vulling en er over heen maak je er een extra feest van.

foto: Simone van den Berg

Wij lieten ons inspireren door een recept uit het 24 Kitchen kookboek ‘de Makkelijke Maaltijd’ (review lees je hier) en gaven daar een eigen draai aan. Het resultaat; goed vullende, onverwacht lekkere pannenkoeken Smulpaapje style!

Voor zes pannenkoeken

350g bloem
250ml melk
1 ei

Voor de vulling

Doosje kastanjechampignons
olijfolie
teentje knoflook, fijngehakt
1 tl gedroogde thijm
450g verse spinazie
100g blauwe kaas, bijvoorbeeld Castello of Gorgonzola
(voor een mildere variant gebruik je bijvoorbeeld 100g kruidenroomkaas)
400g blik Borlottibonen (of gebruik bruine bonen) uitgelekt
250g diepvrieserwtjes
50g geschaafde amandelen, kort geroosterd in droge koekenpan
optioneel: geraspte kaas

Zo maak je de pannenkoeken

Meng het ei met de melk en giet dat mengsel bij de bloem, met de garde tegelijkertijd goed kloppen zodat je een klontjesvrij beslag overhoudt. Laat dat even 5 minuten staan.

Groentevulling

Verhit een grote pan of wok met een beetje olijfolie en bak hier de champignons in, gedurende een minuut of vijf. Doe er dan de thijm en knoflook bij en bak even kort mee. De spinazie nu beetje bij beetje toevoegen. Het lijkt in eerste instantie veel, maar het slinkt snel.

Varieer met kaas

Wat de vulling lekker smeuig maakt is de kaas. Kies de kaassoort die je lekker vindt. Wij houden wel van een beetje pittig, dus gebruikten blauwe kaas. Maar een neutralere (kruiden) roomkaas is ook prima. Door de warmte van de spinazie smelt de kaas vanzelf, dus zet het vuur niet te hoog. Als laatste nu de bonen en (nog bevroren) erwtjes erbij en goed doorwarmen. Verwarm nu ook je oven voor op 150C.

Gevulde pannenkoeken

Er kan redelijk wat vocht van de spinazie en erwtjes in de pan zitten. Als dat zo is, giet het hele mengsel dan af of laat uitlekken in een vergiet. In de tussentijd kun je aan de slag met het bakken van de pannenkoeken. Klontje boter of scheutje plantaardige olie in een hete pan en een soeplepel beslag in de pan gieten. Om en om bruin bakken. De pannenkoeken die klaar zijn kun je meteen vullen. Op de bodem wat geschaafde amandelen en daarover heen een goede hoeveelheid groentevulling. Pannenkoek oprollen en in een ovenschaal leggen.

Extra kaas

Heb je alle pannenkoeken gebakken en gevuld en liggen ze lekker naast elkaar, dan kan er nog wat extra geraspte kaas over. Zet de schaal in de oven, een minuut of tien, zodat de kaas kan smelten. Natuurlijk kun je deze stap ook overslaan en meteen aan tafel. Maar mèt is net dat beetje lekkerder J

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier