Menu Vind Restaurant
* vrijdag 14 maart 2014 *

Smulpaapje kookt! - Guacemole

Susan Aretz – Recepten

mexicaansweekmenu

Wat is er lekkerder bij Mexicaans eten dan zelfgemaakte guacemole?!

De zakjes kruiden die in de supermarkt liggen heb je helemaal niet nodig, dat merk je wel als je dit recept hebt gemaakt.

Is je avocado nog goed?

Een trucje om te weten of je avocado goed is? Til het ‘kontje’ van het steeltje even op. Is het daaronder nog mooi groen, prima! Ziet het er bruinig uit, kies dan een andere want dan is de binnenkant ook niet lekker meer.

Voor één bakje

2 rijpe avocado’s, zonder pit en schil
5 cherrytomaatjes, gehalveerd
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gehalveerd
sap van een halve limoen
zout en peper

Home made guacemole

Doe alle ingrediënten in een kom en pureer fijn met een staafmixer. Wil je nog wat textuur, pureer het dan niet te fijn. Breng op smaak met limoensap (proef tussendoor even!), zout en versgemalen zwarte peper. Meer heeft het niet nodig!

Serveer de guacemole met wat nacho's bij deze peulvruchten fiësta of de Mexicaanse ovenschotel

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier