Menu Vind Restaurant
* maandag 27 januari 2014 *

Smulpaapje kookt! - Citroencouscous

Susan Aretz – Recepten

couscousdinervegetarischweekmenu

Is jouw eerste keuze voor bijgerechten ook meestal aardappelen of pasta? Bij ons kiezen we eigenlijk altijd onbewust uit die twee. Maar daarmee vergeet ik vaak hoe lekker het is om eens af te wisselen met bijvoorbeeld couscous. Je kunt er namelijk àlle kanten mee op.

Met een paar kleine toevoegingen zet je zo een verrassend bijgerecht op tafel. Zoals bijvoorbeeld deze citroencouscous.

Voor vier personen (als bijgerecht)

175g couscous
250-300ml bouillon
rasp en sap van een citroen
zout & peper
munt, fijngesneden (naar smaak)
50g kleine gele rozijnen

Zo maak je citroencouscous

Maak de bouillon, kies naar smaak kip- of groentebouillon. Doe in een ruime schaal de couscous, citroenrasp, sap en de rozijntjes en giet daar de bouillon over. Begin liever met wat minder bouillon, dat je later nog iets toevoegt dan dat je couscous uiteindelijk “te nat” is. Laat de couscous met een bordje erop een minuut of tien staan om te wellen.

Couscoussalade

Roer de couscous los met een vork. Breng op smaak met zout en peper en voeg als laatste de fijngesneden munt, naar smaak, toe. Wij gebruikten ongeveer een eetlepel. Garneer met wat munt en serveer bij een stukje vis of bijvoorbeeld bij ‘sticky ribs’.

Variëren

Wil je er een uitgebreidere salade van maken denk er dan eens aan om nog een blik kikkererwten toe te voegen en wat blokjes Fetakaas. De restjes van deze couscous zijn ook erg lekker om de dag erna mee te nemen als lunch naar je werk of school.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier