Menu Vind Restaurant
* dinsdag 11 februari 2014 *

Smulpaapje kookt! - Bloedsinaasappelmoes

Susan Aretz – Recepten

appelweekmenu

Bloedsinaasappels zijn zo'n typisch winterfruit. Heerlijk zo uit het vuistje. Of geperst, voor de nodige vitamine C. Maar ook hèèl erg lekker in combinatie met appels, zo ontdekten wij.

Deze appelmoes is suikervrij en toch lekker zoet van smaak dankzij het gebruik van het sap en de rasp van bloedsinaasappels. En zeg nou zelf, er kan toch echt niks op tegen zelfgemaakte appelmoes. Wat je over hebt vries je in. Ook nog eens heel makkelijk voor later!

Voor 4 personen, als bijgerecht

4 goudrenetten
1 bloedsinaasappel, sap en rasp
kaneelstokje
125ml water

Appelmoes maken is echt zo gedaan

Schil de appels, klokhuis eruit en in kleine blokjes snijden. In een grote pan alle appelblokjes, sinaasappelsap en rasp en water doen. Breng zachtjes aan de kook en draai het vuur dan iets terug. Kaneelstokje erbij en rustig aan tot moes laten koken. Je kunt de appelmoes zo grof en zo fijn maken als je wilt. Ik houd er wel van als er nog duidelijk appel te proeven is.

Goed laten afkoelen en serveren bij een lekker stukje vlees en wat gebakken aardappeltjes!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier