Menu Vind Restaurant
* zaterdag 15 maart 2014 *

Smulpaapje kookt! - Geroosterde bietjes & pompoensoep

Susan Aretz – Recepten

dinerpompoensoepvegetarischweekmenu

Er zijn veel meer soorten bietjes dan de standaard rode bietjes die in de supermarkt liggen. Onder andere Willem &  Drees hebben Chiogga bietjes, prachtig gestreepte en gele bietjes, in hun assortiment.

Onze lokale Spar had ze liggen en samen met een restje flespompoen bleken ze de basis voor een heerlijke soep!

Voor 4 personen

500g Chiogga bietjes, geschild en in kwarten gesneden (uiteraard kun je ook reguliere bietjes gebruiken!)
Halve flespompoen, geschild en in stukken gesneden
Paar wortelen, geschild en in stukken gesneden
2 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd
Paar takjes thijm
Lekkere olijfolie
1L groentebouillon
Optioneel: Lepel yoghurt

Groente roosteren in de oven

Verwarm de oven voor op 200C en maak de groenten klaar. Leg in een groot bakblik op de bodem aluminiumfolie en leg daar de schoongemaakte groenten op. Tussen de groenten stop je de stukjes knoflook en takjes thijm en besprenkel je met lekkere olijfolie. Hussel even door elkaar.

Verse soep

Na 45 minuten in de oven zijn de groenten geroosterd en gaar. Doe ze in de bouillon, breng aan de kook en laat even 5 minuten koken. Dan het vuur uit en de staafmixer erop om de soep te pureren tot ‘ie helemaal glad is. Breng op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper. Serveer met wat drupjes yoghurt.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier