Menu Vind Restaurant
* maandag 25 augustus 2014 *

Smulpaapje kookt! - Appelhavermoutkoekjes

Susan Aretz – Recepten

appelbakkenhavermoutkoekjeszoet

Een minimale hoeveelheid suiker en boter, maar een maximale hoeveelheid aan smaak. Ik voorzie dat deze koekjes met regelmaat terugkomen bij ons. Voor in de schooltrommel, bij de thee of gewoon zomaar omdat het maandag, dinsdag of woensdag is ;-)

Dit zijn overigens geen knapperige koekjes, maar hebben zo´n lekkere taaie beet. Wil je wat extra ´crunch´ gebruik er dan wat noten doorheen.

Voor ongeveer 12 koekjes

50g zachte boter
75g donkere basterdsuiker
1 ei
1 Granny Smith, gewassen en geraspt
75g bloem
135g havermout
¼ tl baking soda (zuiveringszout)
1el rietsuiker
1 Granny Smith, in dunne plakjes

Optioneel: gehakte pistache of walnoten

Zo maak je de havermoutkoekjes met appel

Verwarm de oven voor op 200C. Met een mixer mix je de boter en suiker tot ze goed crémig zijn. Daar mix je het ei door heen. Mixer aan de kant en met een spatel de appel, bloem, bakingsoda en havermout er door heen mengen. Met een eetlepel nu schepjes deeg eruit halen en met natte handen balletjes van draaien en tussen je handen pletten. Leg op een met bakpapier bedekte bakplaat. Leg er tot slot een schijfje appel op en besprenkel met nog wat rietsuiker.

Zelf gemaakte koekjes zijn toch het lekkerst

Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin kleuren. Laat als je ze uit de oven hebt gehaald helemaal afkoelen, dan stijft het koekje nog een beetje op. Zo vers mogelijk serveren. Gaan ze niet in één keer op? Verwarm ze dan de dag daarna nog een keertje in een oven die op 150C is voorverwarmd, dan zijn ze weer lekker vers.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier