Menu Vind Restaurant
* woensdag 26 februari 2014 *

Smulpaapje kookt! Abrikozen en walnootmuffins

Susan Aretz – Recepten

bakkenhavermoutmuffinszoet

Kleine zoete traktaties. Bij tijd en wijle moet dat kunnen. En die kun je kopen, maar waarom niet zelf maken?

In iets meer dan een half uur heb je deze verse fruit & noten muffins op tafel staan. En hoe leuk om je kinderen daar bij te laten helpen!

Fruitige muffins

Knijpfruit ligt bij ons vaak in de kast stof te happen, maar het bleek een ideale toevoeging aan deze muffins, toen wij geen rijpe bananen op de schaal hadden liggen. En natuurlijk kun je in plaats van gedroogde abrikozen ook rozijntjes of ander gedroogd fruit gebruiken. Varieer er rustig op los!

Voor 6 grote of 12 kleine muffins

75g ongezouten boter, op kamertemperatuur
50g basterdsuiker
1 ei
75g bloem
1tl bakpoeder
1 zakje knijpfruit (wij gebruiken appel/banaan) (of gebruik 125g fruitmoes)
50g gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
50g walnoten, kleine stukjes
havermout

Verwarm de oven voor op 180C en voorzie een muffinblik van vormpjes (of vet ze in)

Muffin beslag

Mix de boter en suiker tot licht van kleur. Voeg het ei toe en zorg dat die volledig is opgenomen. Dan de bloem en bakpoeder erbij en goed doorroeren. Knijpfruit/fruitmoes er door roeren en als laatste de abrikozen en walnoten erdoor.

Goudbruin bakken

Vul de vormpjes tot 2/3 en besprenkel met de havermoutvlokken. Bak de muffins 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Even laten afkoelen, uit het blik halen en lauwwarm opeten. Ook een lekkere traktatie voor in de lunchtrommel, in plaats van een kant en klare koek! En zelfs als ontbijtmuffin zijn ze niet te versmaden!

2 reacties

Reactie van Cristel Gea

klinkt lekker, maar ik zie liever voor de kinderen suikerloze recepten :)

Reactie van Smulpaapje

Dat snap ik Cristel, maar daar is Smulpaapje de site niet naar alhoewel we de hoeveelheid suiker altijd beperkt proberen te houden. Je zou evt een suikervervanger of honing kunnen gebruiken ipv reguliere suiker

Reactie formulier