Smulpaapje kookt! – Zoetzure uienrelish



Soms krijg je van die verzoeken waar je letterlijk weken zoet mee bent om het bedenken hoe je dáár aan tegemoet gaat komen. Het verzoek om een recept met knakworst te maken was er zo eentje. Hoe maak je in hemelsnaam met knakworst een recept, dat ook nog eens lekker is?

Het kan. En het is lekker. Héél lekker zelfs. Lees maar gauw verder!

Wat heb je nodig?

1 gewone ui, dunne ringen gesneden
1 rode ui, dunne ringen gesneden
2el boter
2el ketchup (ik gebruikte Chipotle ketchup)
2el rietsuiker
1el balsamico met bloedsinaasappel (verkrijgbaar bij Foodelicious)
zout & peper
3 lente-uitjes, fijngesneden
Blik knakworst (of Bockworst, zoals  wij gebruikten)
Zachte witte broodjes

Zoetzure uienrelish

Het geheim van dit recept zit in de tijd die het nodig heeft. In de gesmolten boter bak je op een medium vuur de uienringen tot ze lekker zacht zijn. Dat heeft zeker een minuut of vijftien nodig. Dan mag het vuur iets omhoog en bak je ze nog even aan, tot ze wat kleur krijgen. Dan gaan de andere smaakmakers erbij.

Smaakmakers

De ketchup die ik gebruikte is al dik van zichzelf, dus als je gewone ketchup gebruikt (wat prima is) zal het eindresultaat is anders zijn. Hetzelfde geldt voor de azijn die je gebruikt. Je kunt ook rode wijn azijn of gewone balsamico gebruiken. Warm alles even goed door. Als laatste de lenteui erbij en op smaak brengen met zout en peper, dan van het vuur afhalen.

Culi hotdog

Snijd de broodjes van bovenaf open en leg er een of twee warme knakworsten in. Daar bovenop een royale schep van het uienmengsel en garneer met nog wat extra lenteui. Meteen serveren! Tipje: de relish is ook ontzettend lekker op een hamburger van de barbecue.

Culihotdog_web.jpg

 

Gepubliceerd op 7 augustus 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!