Menu Vind Restaurant
* dinsdag 28 april 2015 *

Smulpaapje kookt! - Zoetzure kip

Susan Aretz – Recepten

kippaprikarijst

De afhaalklassieker van de Chinees, maar dan in een zelfgemaakt jasje. Met die typische smaken die zo lekker zijn. Nét zo snel gemaakt als in de auto stappen om het af te halen.

En het zal je niet verbazen dat het zo veel lekkerder en makkelijker is om zelf te maken. Probeer maar eens!

zoetzurekip

Voor vier personen

Voor de saus

30g bruine basterdsuiker
2el (Country) ketchup
2el sojasaus (Kikkoman, minder zout)
¼ tl zout
125ml ananas sap
60ml mangoazijn
2 blikjes ananas (à 227g)
1 groene paprika, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes
½ ui, in stukjes
½ el honing
1el maïzena

500g kippendijen, in dunne reepjes
1el neutrale olie
witte rijst
150g doperwten

Zoet zure kip

Begin met het koken van de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Kook de laatste 2 minuten de doperwten mee. Giet af en houdt warm in de pan.

Fast food Smulpaapje stijl

Bak de kip in een hete pan met wat olie op hoog vuur in de tussentijd in 10 minuten goudbruin en gaar. Voor de saus meng je de suiker, ketchup, soja, zout, ananassap en mango azijn. Bak de paprika en ui in de laatste 5 minuten met de kip mee. Breng daarna op smaak met honing en verwarm de ananasstukjes mee. Wil je een wat dikkere saus, bindt ‘m dan met een eetlepel maïzena.

Serveren

Serveer de zoet zure kip met de rijst en doperwtjes en lekker wat van de saus. Heerlijk met wat kroepoek erbij. Eet smakelijk!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier