Menu Vind Restaurant
* maandag 16 juni 2014 *

Smulpaapje kookt! - Zoete bieslookkip

Susan Aretz – Recepten

bbqkipweekmenu

Maple syrup, wat een prachtig natuurproduct is het toch ook. En je kunt er meer mee dan over American pancakes gieten (alhoewel dat ook een geweldige manier van gebruiken blijft).

Maar wat dacht je er van om er een marinade mee te maken? Kip wordt hier een tikkeltje zoet van, maar door de andere ingrediënten wordt het niet té zoet. Het proberen waard!

Voor 4 personen

6 kippendijen
3el Maple Syrup, probeer de B-grade te krijgen die heeft lekker veel smaak
sap van 1 limoen
2 tenen knoflook, geraspt of fijngehakt
bosje bieslook, fijngesneden
zout & peper

Marinade voor kip

Het is zo simpel als het klinkt. Je mengt alle ingrediënten in een kom en legt daar de kip in.  Haal die er een paar keer goed doorheen, zodat het mengsel overal zit en laat de kip dan met rust. Hoe lang? Zo lang je wilt. Hoe langer hij in de marinade ligt, de te meer trekt de smaak in de kip. Maar een uurtje of twee heeft ook al prima effect.

Zoete bieslookkip in tien minuten

Daarna is het een kwestie van in een hete gril- of koekepan de kip in een minuut of tien gaar te bakken. Je kunt ook om en om aanbakken en dan nog in een hete oven schuiven met de rest van de marinade. Serveer met je favoriete bijgerechten.

Meer kipgerechten?

Op zoek naar nog meer inspiratie om lekker met kip te koken? Kijk dan ook eens hier!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier